Konya Tarım fuarı açılışa gün sayıyor, İşte fuara ait detaylar...

Konya Tarım fuarı açılışa gün sayıyor, İşte fuara ait detaylar...
Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Konya tarım fuarı 2023 yılında 19.kez kapılarını açacak. İşte fuara dair tüm detaylar.

Konya Tarım fuarı açılışa gün sayıyor, İşte fuara ait detaylar

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Konya tarım fuarı 2023 yılında 19.kez kapılarını açacak.

İşte 2023 Konya Tarım Fuarına ait detaylar…

Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 14 Mart 2023’te kapılarını açacak olan Konya Tarım Fuarı 18 Mart Cumartesi günü son bulacak.

Konya Tarım fuarı şehirde yapılan en büyük organizasyonların başında geliyor. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da marka haline gelmiş olan Konya Tarım fuarı her sene büyük bir iple çekiliyor.

5 gün süren fuar boyunca sadece fuar alanı değil şehirdeki tüm küçük ve büyük esnaflar fuarı görmek için Konya’ya gelen insan selinden olumlu yönde etkileniyor.

Fuara katılacak olan firmalar 5 gün boyunca Konya’da konaklıyor ve oteller bu şekilde yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıyor. Otel temsilcileri ile yapılan görüşmelerde doluluk oranlarının yüzde 90’ları geçtiğini ve fuar gününe birkaç gün kala yüzde 100 doluluk oranına ulaşacaklarını ilettiler.

Konya’da hizmet sektöründe yer alan işletmeler için de fuar son derece önemli. Özellikle yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeler fuar günlerinde her zamankinden daha fazla sipariş çıkartıyor. Sektörde yapılan görüşmelerde işletmelerin fuara özel menüler ve kampanyalarla hazırlandıkları bilgisine ulaşıldı.

Firma temsilcileri ise 1 hatta 2 yıl üzerinde çalıştıkları yeni teknolojik ürünlerini ilk kez Konya Tarım fuarında görücüye çıkartacak. Ar-Ge’si tamamlanan ürünler yeni pazarlara ulaşmak için stantlardaki yerini alacak.

Öte yandan fuarda yeni atılım yapmak isteyen ve ihracat ile büyük isteyen küçük ölçekli firmalardan da fuarda yaptıkları B2B (ikili görüşmeler) ile ürettikleri ürünler için yeni pazarlar bulabilecekler.

Bu yıl gerçekleştirilecek tarım fuarı için 300 bine yakın yeni ziyaretçi bekleniyor. Pandemi nedeniyle bir süre katılımcısından uzak kalan Konya Tarım fuarın pandemi sonra yaptığı ilk fuarında 2022’de 207 bin kişiyi ağırlamıştı. Bu sayının bu yıl 300 bine dayanması bekleniyor.

İŞTE 2023 KONYA TARIM FUARINDA YER ALACAK MAKİNELER

TARIMSAL MEKANİZASYON VE TEKNOLOJİLERİ

TRAKTÖRLER, BİÇERDÖVER, GÜBRELEME VE TOHUMLAMA MAKİNELERİ, RÖMORKLAR, EKİM MAKİNELERİ, HASAT MAKİNELERİ, HARMAN MAKİNELERİ, PULLUKLAR, MİBZERLER, HOLDERLER, PÜLVERİZATÖR, PANCAR SÖKME MAKİNELERİ, PNÖMATİK SİSTEMLER, BALYA MAKİNELERİ, TIRMIKLAR, ÇAPA MAKİNESİ, SİLAJ MAKİNELERİ, KOMPRESÖRLER, KÜLTİVATÖR, KESİCİLER, KONVEYÖRLER, BUDAMA MAKİNELERİ, SOYMA MAKİNELERİ, PAMUK TOPLAMA MAKİNELERİ, KURUTMA MAKİNELERİ, İŞLEME TEKNOLOJİSİ, VİNÇLER, SEBZE VE MEYVE YIKAMA MAKİNELERİ, ZARARLI OTLARLA MÜCADELE MAKİNELERİ İLGİLİ MAKİNE AKSESUARLARI VE YEDEK PARÇALARI, ÇOK AMAÇLI İŞ MAKİNELERİ ve TRAKTÖR VE TARIM MAKİNELERİ YAN SANAYİ

KONYA TARIM 2022 FUARI’NA AİT RAKAMLAR

20 Ülkeden 461 firma ve firma temsilciliği katılmıştı.

Bu ülkeler şunlardır; ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İtalya, İran, İspanya, Japonya, Polonya, Slovenya, Tayvan, Yeni Zelanda.

Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyarete açılan KONYA TARIM 2022 Fuarı 90 ülkeden 207.133 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır.

Yurt Dışı Ziyaretçilerin Geldiği Ülkelerin Bir Kısmı: Avrupa (Almanya, İtalya, Hollanda, Fransa vd.) Balkanlar (Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya vd.) Orta Asya (Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan vd.) Körfez Ülkeleri (Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar vd.) Güney Amerika (Brezilya, Arjantin, Meksika vd.) Kuzey Afrika (Fas, Tunus, Cezayir) Orta Afrika (Kongo, Kenya, Etiyopya, Nijerya vd.) Asya (Rusya, Hindistan, Çin, Ukrayna, Belarus vd.)

KONYA TARIM 2022 Fuarı yurt içinde 81 ilden ziyaretçi ağırlamıştı.

TARMAKBİR BAŞKANI ŞENOL ÖNAL 2023 KONYA TARIM FUARI HAKKINDA KONUŞTU

Konuyla ilgili Türk Tarım Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Konya Tarım fuarı hakkında konuştu.

Yurt dışından daha fazla heyet gelecek

Başkan Önal yaptığı açıklamada; “Ülkemiz Kahramanmaraş merkezli büyük bir felaket yaşadı. Acımız büyük. İş dünyası olarak gereken tüm desteği verdik vermeye devam edeceğiz. Bir yandan yaraları sararken bir yandan da üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sunmamız gerekiyor. Konya Tarım Fuarı da bir kültürel etkinlik değil, ticaretimizin parçası. Yurt dışından bu yıl çok fazla ziyaretçi ve alım heyeti gelecek. Ülke ekonomimiz için her zamankinden daha fazla ihracata ihtiyacımız var. Bu kapsamda üreticilerimiz ve işbirlikçi kurumlarımız ile yaptığımız istişareler sonucu fuarı tarihinde yapacağız.

Konya Tarım fuarı ile güven gösterisi yapacağız

Fuarın önemi hakkında söylemlerine devam eden Başkan Önal; “Konya'nın ve Türkiye'nin ihracatı önemli oranda Avrupa bölgesine yapılıyor. Tarım Fuarının yapılması pazardaki alıcılara güven verecektir. Sadece tarım makinesi değil tüm endüstride üretimin devam ettiğini, siparişlerde gecikme olmayacağını da göstermemiz gerekiyor. Konya sanayisi ve Türk sanayisinden hiç bir tereddüt olmadığını da fuar aracılığı ile göstereceğiz” açıklamalarını yaptı.