Konya Otobüs Kartları İptal Mi Oluyor? Konyalılar Otobüse Nasıl Binecek? Başkan Altay Açıkladı!

Konya Otobüs Kartları İptal Mi Oluyor? Konyalılar Otobüse Nasıl Binecek? Başkan Altay Açıkladı!
Türkiye Kart uygulaması Türkiye'de ilk defa Konya'da hayata geçirildi. Bunun üzerine vatandaşlar tarafından Konya Kartların iptali mümkün mü diye sorgulamaya başladı. Peki, Konya Kartlar iptal mi oluyor? Başkan Altay, açıkladı. İşte ayrıntılar!

Konya’da pilot uygulaması başarıyla tamamlanan Türkiye Kart Projesiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Konya’da pilot uygulaması başarıyla tamamlanan Türkiye Kart Projesiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK KONYA'DA HAYATA GEÇTİ!
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, "Konya hem ulaşım anlamında hem toplu ulaşımda gelişmeler anlamında hem de uygulamamızın hayata geçirilmesi anlamında çok önemli bir kent. Bu noktada hızlı bir şekilde vermiş oldukları desteklerden dolayı Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Teknoloji gelişim noktasında uzunca bir zamandır gelişen bir süreç var Cumhurbaşkanımızın eylem planlarına girmiş Türkiye kart projesi Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz. Ankara'dan bir vatandaşımız Konya'ya geldiğinde burada ayrı bir kart temininde bulunuyor. Bu milyonlarca kartın yıl içerisinde israf olmasına sebep oluyor tek kullanımlı kartlarda büyük zorluklar yaşatabiliyor. Dünyada ve toplu taşımada örneği olmayan bir sistem örneğidir. Buradan almış olduğu kart ile bir Konyalı İstanbul'da işlemini yapabilecek aynı şekilde İstanbul'daki kişi de Konya'da işlemini yapabilecek. Tek başına toplu ulaşım alanında kalmayacak toplu ulaşım ile ilgili ülke içerisinde büyük bir israfa neden olan kart ile ilgili konuların ortadan kaldırılması Konya'da sisteme geçmiştir" şeklinde konuştu.

KONYA KARTLAR İPTAL Mİ OLUYOR?

Türkiye Kart hakkında açıklamalar da bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay , "Türkiye için önemli bir başlangıcı birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız Türkiye'deki büyük sorunu ortadan kaldırmak için efor sarf ediyor. Her yıl milyonlarca kartın boşa gittiği bu dönemde ulaşım ile ilgili şehirlerimizin birbirine yakınlaştığı zaman da insanların en büyük zorlandığı sıkıntılar toplu taşımdaki zahmetlerdir. Gidilen farklı şehirlerde baştan yapılan Kart başvuruları büyük bir sorunu haline gelmişti. Bugün gerçekleştirilen kart ile bu sıkıntılar ortadan kalkmış olacak. Konya modeli belediyecilik anlayışıyla her manada Önder ve lider olmaya çalışıyoruz. Tarihin bu önemli anında ilk uygulamanın Konya'da olması bizim için gerçekten çok önemli. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Şu an kullanılan Konya kartları ile ilgili bir değişim gerekmiyor temin edilen Türkiye kart İnşallah bugün Konya'da ilerideki zamanda 81 ilde tek kart ile ulaşımla kullanılmaya sağlanmış olacaktır" dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi