Konya Merkezli ‘Geleceğe Yön Ver Derneği’ Türkiye’ye Umut Olacak!

Konya Merkezli ‘Geleceğe Yön Ver Derneği’ Türkiye’ye Umut Olacak!
 İnternet Editörü
Geleceğe Yön Ver Derneği, çocuk ve gençlik refahına odaklanmak için kurularak faaliyete geçti. Konya merkezli tüm Türkiye’de faaliyet göstermek için resmi olarak kurulan Geleceğe Yön Ver Dernek Başkanı Özlem Bilgi, Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda...

Geleceğe Yön Ver Derneği, çocuk ve gençlik refahına odaklanmak için kurularak faaliyete geçti. Konya merkezli tüm Türkiye’de faaliyet göstermek için resmi olarak kurulan Geleceğe Yön Ver Dernek Başkanı Özlem Bilgi, Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Geleceğe Yön Ver Derneği, hakkında açıklamalarda bulunan kurulan Geleceğe Yön Ver Dernek Başkanı Özlem Bilgi, “Geleceğe Yön Ver Derneği, çocuk refahı ve gençlik refahı alanında faaliyet gösterecek ve toplumun en genç üyelerini destekleyecek projeleri hayata geçirmek için kurulduk. Dernek olarak çocukların eğitimlerine destek vermek, gençlerin girişimcilik yeteneklerini geliştirmek ve psikolojik destek sağlamak gibi çeşitli faaliyetlerle toplumun daha güçlü bir geleceğe sahip olmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, toplumsal sorumluluk anlayışının güçlendirilmesi için de çaba harcayarak toplumumuza da fayda sağlamak bizim hedefimizdir. Bizler yönetim kurulu olarak eğitimciler ve hukukçulardan oluşarak toplumun sorunlarını kolayca ele alan ve çözüm odaklı projeler ile ortaya çıkacağımızın altını çizmek isterim” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN

GELECEKLERİNE IŞIK TUTACAĞIZ’

Geleceğe Yön Ver Derneği’nin amaçları hakkında bilgiler veren Başkan Özlem Bilgi, “Geleceğe Yön Ver Derneği, çocuk refahı ve gençlik refahı alanında faaliyet gösterecek ve toplumun en genç üyelerini destekleyecek projeleri hayata geçirmek için kurulduk. Dernek olarak çocukların eğitimlerine destek vermek, gençlerin girişimcilik yeteneklerini geliştirmek ve psikolojik destek sağlamak gibi çeşitli faaliyetlerle toplumun daha güçlü bir geleceğe sahip olmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Nitelikli eğitim almasından spora yönlendirilmesine kadar birçok alanda çocuklarımıza destek olmak burada birincil hedefimizdir. Çocukların ve gençlerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için kararlı bir şekilde çalışacağız. Ayrıca, toplumsal sorumluluk anlayışının güçlendirilmesi için çaba sağlayacağız. Toplumun desteği ve gönüllülerin katılımıyla büyüyerek, çocukların ve gençlerin geleceğine daha fazla ışık tutmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KONYA’DAN TÜRKİYE’YE UMUT OLACAKLAR!

Derneğin Konya merkezli olup Türkiye merkezli faaliyet göstereceklerinin altını çizen, “Konya merkezli kurulan derneğimiz Türkiye’de faaliyet gösterecektir. Bizler faaliyetlerimizi eğitimler şeklinde gerçekleştirmek istiyor bunun için çabalıyoruz. Atölyeler, dramalar, sempozyumlar ve sunumlar ile eğitici faaliyetler ile gençlerimize ulaşacağımızı ifade etmek istiyorum. 3 ay önce kurulduk. Fakat bu üç aylık süreçte ciddi iş birlikleri yaparak önemli adımlar attık diyebilirim. Güncel olarak deprem bölgesinde yer alan çocuklarımız için ulusal çapta bir proje tasarlıyoruz. Bu projenin yürütme aşamasında da stresi stabilize etmek gibi stres egzersizleri ve yaşanılan travmaları kötü bir anıya çevirmek adına yapacağımız projemizin çalışmaları devam etmektedir. Deprem bölgemizde şuan için bilinene göre faaliyet gösteren çok az dernekler var. Bu bölgeden Türkiye olarak elimizi çekmemiz gerekmektedir. Çünkü deprem bölgesinde yaralar daha tam olarak sarılamamıştır” diye konuştu.

Derneğin kurucu başkanı Özlem Bilgi, sözlerine şu şekilde devam etti: Ayrıca, toplumsal sorumluluk anlayışının güçlendirilmesi için de çaba harcayarak toplumumuza da fayda sağlamak bizim hedefimizdir. Bizler yönetim kurulu olarak eğitimciler ve hukukçulardan oluşarak toplumun sorunlarını kolayca ele alan ve çözüm odaklı projeler ile ortaya çıkacağımızın altını çizmek isterim.

Kaynak:Konya'nın Sesi