Konya İl Müftülüğü ‘Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz’ Projesiyle Yüz Çiftin Umudu Olacak

Konya İl Müftülüğü ‘Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz’ Projesiyle  Yüz Çiftin Umudu Olacak
Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Kahramanmaraş merkezli depremde ailelerini kaybeden gençlerin evlilik hayalini gerçekleştirmek için ‘Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz’ projesini başlatıyor.

Tüm Türkiye’yi etkisi altına Kahramanmaraş depremi, milyonlarca insanı mağdur etti. Depremin yaraları sarıldığı bu günlerde Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Hatay ilinde ‘Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz’ projesiyle evlenecek olan 100 çift için toplu nikah töreni düzenleyecek. Gerçekleştirilecek olan proje hakkında konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, Toplu düğün organizasyonlarının toplumda çok önemli bir yeri ve değeri olduğu görülecektir. Toplu düğün organizasyonları evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltacak kardeşlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmiş olacaktır.” dedi. Hatay Reyhanlı’da düzenlenecek olan toplu nikah töreni, 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

“KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA RUHUNU DA GÜÇLENDİRMİŞ OLACAKTIR”

Gerçekleştirilecek olan proje hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ali öge, “Bugün burada deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için planladığımız ‘Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz’ projesi ile depremde hayalleri yıkılan Hataylı depremzede gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız.

Sevgili Peygamberimizin (sav)"Evleniniz çoğalınız ben ahiret günü sizlerin çokluğuyla iftihar edeceğim." hadis-i şerifinden ilham alarak yola çıktığımız bu projedeki hedefimiz; Hayatin normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması, yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak ve yaralarını sarmaktır.

Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, toplu düğün organizasyonlarının toplumda çok önemli bir yeri ve değeri olduğu görülecektir. Toplu düğün organizasyonları evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltacak kardeşlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmiş olacaktır.” diye konuştu.

16 EYLÜLDE İLK TOPLU DÜĞÜN MERASİMİ OLACAK

Projenin gençlere umut olacağını aktaran Öge, şunlara değindi: “Takdir edersiniz ki deprem bölgesi özelinde düşündüğümüzde toplu düğün ve çeyiz yardım bölgede evlenmeye imkân bulamayan yüzlerce gencimiz için umut olacak, gelecek olacaktır. Bunun için bizler toplu ilk düğün merasimimizi 16 Eylül 2023 Cumartesi günü deprem bölgesi Hatay Reyhanlı’da gerçekleştireceğiz. Bu güzel projede benimde katkım olsun bu iyilik yarışında ben de varım diyen kardeşlerimiz şu hesap numaralarına az çok demeyip katkı sağlayabilirler.

Hesap adi: Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Konya Şubesi

İban: TR: 30 0001 0004 6100 0019 7567 28

Açıklama Kısmına “Evlilik ve çeyiz yardımı” yazılacaktır.”

Son olarak proje bünyesinde yardım yapan kurumlara teşekkür eden Prof. Dr. Ali Öge, “Bu projelerin hayata geçirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli katkıları bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfına, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan Hatay il müftülüğümüze, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay şubemize, Türkiye diyanet Vakfı Konya şubemize, Mehir aile derneğimize ve Reyhanlı Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu güzel projelerin artarak devam etmesini, ülkemize hayırlara ve bereketler ihsan etmesini cenabı-i haktan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

ŞAHİN YALDIZLI

Kaynak:Konya'nın Sesi