KONYA HAC KAFİLESİ GÜN SAYIYOR!

KONYA HAC KAFİLESİ GÜN SAYIYOR!
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisi nedeniyle iki yıldır yapılamayan hac ibadeti kaldırılan tedbirlerin ardından yeniden başladı. Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, Konya’dan bin 557 hacı adayının gideceğini belirtti.

Hacı adayları iki yıldır önlerinde engel gibi duran pandeminin bitmesinin ardından kutsal topraklara kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Her ilden hacı adayları kutsal topraklara uğurlanırken, Konya’dan da Diyanetin kafilesi 14 Haziran’da yola çıkacak. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadetini Müslümanların çok özlediğini belirtti. Böge, “Allah’u Teala Kuranı Kerim’inde, ‘Ona bir yol bulabilenlerin (imkanı olanların) Beytullah'ı hac ve umre için ziyaret etmeleri, Allah tarafından üzerlerine farz kılınmıştır. Kim haccı inkar ederek küfre girerse, şüphesiz ki Allah alemlerden ganidir’ buyuruyor, Peygamber Efendimizde bir hadislerinde, ‘Allah iki umre arasında yapılan (küçük) günahları affeder. Allah katında kabul olunan haccın karşılığı ise ancak cennettir’ buyuruyor. Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde bulunduran mübarek bir yolculuk, kutlu bir ibadet, büyük bir arınma mevsimi, tövbe ve dua zamanı, rahmet ve marifet iklimidir. Fakat iki yıldır yapılamıyordu. Tabiri caizse hasret kalınmıştı. Hacı adaylarımız gün sayarken, duygusal anlara şahit oluyoruz elbette” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’YE 37 BİN 770 KİŞİLİK KONTENJAN

“Bu yıl Suudi Arabistan, hac ibadeti için ülke içinden ve dışından toplam bir milyon ziyaretçinin kabul edileceğini açıkladı” diyen Böge, “Hac için kutsal topraklara kabul edilecek ziyaretçilerde 65 yaş altı olmasının yanı sıra Kovid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmaları şartı aranacağı belirtildi. Ayrıca hac ibadeti için Suudi Arabistan'a seyahat eden her yolcunun son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz edeceği de duyuruldu. Ülkemizde de buna göre hazırlıklar yapıldı ve Türkiye’ye 37 bin 770 kişilik kontenjan verildi” dedi.

KONYA’DA BİN 557 HACI ADAYI GİDECEK

İlk hac kafilesinin Medine’ye ulaştığını ve burada güllerle karşılandığını söyleyen Böge, “Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldan bu yana hac görevini gerçekleştiremeyen vatandaşlarımız, hasta sayılarının düşmesiyle birlikte hac vazifelerini yerine getirmek için kutsal topraklara doğru 6 Haziran’dan itibaren yola çıktı. İlk hac kafilesi Medine’ye ulaştı.

Konya’mızdan da hacı adaylarımız seyahat acenteleri ile 9 Haziran, Diyanet organizesi ile 14 Haziran’dan itibaren yola çıkıyorlar. Dönüşler 20 Temmuz’dan itibaren olacaktır. İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimiz kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adaylarımıza eğitim seminerleri verdiler, orada nelere dikkat etmeleri gerektiğini detaylarıyla anlattılar. Konya’mızdan gidecek olan toplam hacı sayısı bin 557 kişi. Görevli sayısı; rehber hocalar, ekip görevlisi, sağlık personeli vs. olmak üzere 71 kişi. Tüm hacılarımızın sağlıkla sıhhatle gidip gelmelerini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. •Gülşen Çopur