KONYA EMNİYETİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

KONYA EMNİYETİ 7/24 GÖREV BAŞINDA
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, başarılı çalışmalarıyla huzur ve güven ortamı için denetimlerini ve çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Emniyetin özellikle akşam ve gece yaptığı ani denetimlerle Konya çok daha güvenli bir hale geliyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü haziran ayının ilk çeyreğinde “Huzur ve Güven Şehri Konya” ilkesi doğrultusunda vatandaşların huzur ortamında yaşamaları için denetimlerine devam ediyor. Motosikletli Polis Timleri’nin yaptığı denetimlerde sadece son bir hafta içerisinde toplam 4 bin 210 şahıs ve bin 63 araç denetlenirken Aranan Şahıslar Büro Amirliği’nin yürüttüğü çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama emri bulunan 75 şahıs yakalandı. Timler başarılı çalışmalarıyla vatandaşların huzur ve güven ortamında yaşamaları için denetimlerini ve çalışmalarını aralıksız devam ediyor. İşlenen suçların faillerinin titizlikle yapılan başarılı çalışmalarda kısa sürede yakalanmasının yanı sıra önleme ve güvenlik faaliyetleri ile birlikte suç ve suçluların üzerine giden, suçların işlenmesi için elverişli fırsatları yok eden ve suçluların suç işleme düşünce ve kararlılığını zayıflatan stratejilerle suç oranını azalıyor.

BİRÇOK NOKTADA TİTİZ ÇALIŞMALAR

Başta şehir merkezi olmak üzere polis ekipleri birçok noktada denetimler yapıyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün özellikle akşam ve gece yaptığı denetimlerle Konya çok daha güvenli bir hale geliyor. Polis ekiplerinin titizlik ve özveriyle yaptığı denetimler hem suçluların yakalanması hem de suç işleme potansiyeli olan kişilerin caydırılması konusunda büyük önem taşıyor. Haziran ayının ilk çeyreğinde Motosikletli Polis Timler Amirliği ve Trafik Ekipleri ile Konya’nın belirlenen noktalarında yapılan denetimlerde toplamda 4 bin 210 şahıs denetlenerek tespit edilen 18 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca denetimlerde durdurulan bin 63 motosiklet ve otomobil denetlenerek tescil kaydı olmayan ve trafik için tehlike arz eden 29 motosiklet trafikten men edildi. Ayrıca 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunun unsurları olan ve ruhsatsız bir şekilde bulundurulması, taşınması veya satın alınması yasak olan 9 adet tabanca, 1 adet tüfek ve çok sayıda kesici ve delici alet yakalanarak el konuldu.

HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI SIKI DENETİM

Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği’nin Haziran ayının ilk 7 gününde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda, hırsızlık, kasten yaralama, öldürme, silahla tehdit, şantaj, yağma, dolandırıcılık ve daha birçok suçtan aranan, kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama emri bulunan 75 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Hırsızlık olaylarının önüne geçmek için çalışmalarını ve denetimlerini artıran Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği Ekipleri, hurdacılar ve motosiklet hırsızlıklarına karşı satış ve tamir yapan motosiklet satıcılarına ve hurda alan iş yerlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi. Birçok bölgede iş yerlerinde yapılan denetimlerde işyerine ait işyeri açma ruhsatı olmadığı ve İkinci El Elektronik Eşya ve Hurda Alım Satım Belgesi’nin bulunmadığı için iş yeri sahipleri hakkında işlem başlatıldı. Motosiklet tamir ve satıcılarının elinde bulunan tescil kaydı olmayan motosikletlere el konularak çekici ile otoparka çektirildi. •Gülşen Çopur