Konya AKOM çiftçileri tehlikeye karşı uyardı!

Konya AKOM çiftçileri tehlikeye karşı uyardı!
 Muhabir
Konya AKOM sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gün ve saat vererek Konyalı çiftçileri tehlikeye karşı uyararak, önerilerde bulundu. İşte detaylar...

Konya'da havaların bir anda tekrar soğumaya başlamasıyla tarım alanında olumsuzluklar yaşanmaya başladı. Konya AKOM sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Konyalıları uyardı. 9 Mart (bugün) saat 22.00 ile 11 Mart 09.00 saatleri arasını işaret eden Konya AKOM Konyalı çiftçilerden gelecek tehlike için önlem alması konusunda uyardı.

Konya AKOM paylaşımında şu sözlere yer verdi;

"İlimiz genelinde 9 Mart Cumartesi 22.00 ile 11 Mart Pazartesi 09.00 saatleri arasında sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak hafif ve yer yer orta şiddette don tehlikesi beklenmektedir.
Zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


Zirai Don tehlikesinden korunma yöntemlerini açıklayan Konya AKOM;

"Bitkisel üretimde don riski olan alanlarda üretimin yapılmamasına dikkat edilmelidir. Vadi tabanlarında, dar havzalarda, çukur bölgelerde dona hassas bitkiler yetiştirilmemelidir. Don riski olan alanlarda geç çiçeklenen çeşitlerin olmasına dikkat edilmelidir. Ürünlerin üstü toksik olmayan protein köpükleri ile kaplanarak dondan korunma sağlanabilir. Don olayına hassas bitkilerin yetiştirildiği yerlerde don tehlikesi başlamadan önce yabancı otlar temizlenmelidir"