İNKAD: Gençler Ve Kadınlar İçin Projelerine Devam Ediyor!

İNKAD: Gençler Ve Kadınlar İçin Projelerine Devam Ediyor!
 İnternet Editörü
5 Aralık 1934 tarihinden itibaren Türkiye ve Dünya'da Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaya başlandı. Konya’da da kadınlar için farklı etkinlikler ve programlar düzenlenmeye devam ediyor. Peki, Konya’nın başta gelen derneklerinden İNKAD...

Türk Kadınlarına 5 Aralık 1934 tarihinden itibaren Türkiye ve Dünya'da Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştı. Konya’da da kadınlar için farklı etkinlikler ve programlar düzenlenmektedir. Peki, Konya’nın başta gelen derneklerinden İNKAD kadınlar için neler yapıyor? İşte merak edilenler…

Kadınların ve genç girişimcilerin eğitim, sosyal ve proje alanındaki çalışmaları için gerekli koordinasyon imkânı sağlayan İnovatif İş Kadınları ve Gençlik Derneği (İNKAD) Başkan Yardımcısı Hayriye Okka, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

‘İNKAD OLARAK BİRÇOK ALANDA

KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ’

İNKAD olarak kadınların ve genç girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden İnovatif İş Kadınları ve Gençlik Derneği (İNKAD) Başkan Yardımcısı Hayriye Okka, “İNKAD misyonu genel olarak gençlere fayda sağlamak. Hedef kitlemiz genel olarak gençler. Fakat bizler kadınlarımızı es geçemiyoruz. Dernek olarak belirli bir grubu belirlememiz isteniyor. Bizler bir yaş grubu belirlemeden kodlamadan dijitalleşmeye kadar birçok alanda eğitim ve destek olanağı sağladık. Burada amacımız gençlerimize ve kadınlarımıza değer sağlayarak farkındalık oluşturmaktır. Bizler önceden de dediğim gibi kadınlarımızı hiçbir alanda es geçemiyor onlar için yapılabilecek büyük küçük projelerde yanlarında olmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İNKAD’DAN YENİ PROJELERİN MÜJDESİ VERİLDİ!

Kadınlar adına birçok alanda farkındalık oluşturduklarını belirten Başkan Yardımcısı Hayriye Okka, “Kadınlar noktasında neler yapıyoruz İNKAD olarak denilirse. Bizler kadınlarımız adına farkındalık oluşturacak faaliyetlerde bulunarak yanlarında oluyoruz. Bizler kadınlarımız için atölyeler, sempozyumlar, eğitimler ve programlar düzenleyerek birer farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim şuanda 2000 yılı sonrası doğum yapan anneler için çocuklarının dijital bağlılığını azaltmaya yönelik bir proje tasarlıyoruz. Haftada üç gün genç kadın girişimcilerimiz kendi çizimlerini ve kendi el emeklerini üretmek üzere bir araya geldiler. Buradan çıkan çıktıları ise Konya içerisinde ve e-ticaret pazarında nasıl değerlendirecekleri konusunda onlara destek sağlamaya devam ediyoruz. Bizim Türkiye’deki kadınlarımızın yanı sıra Özbekistan’daki kadınlar içinde çalışmalar gerçekleştirecek projeler hazırlıyoruz. Bunun sebebi ise Özbekistan’daki kadınların sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel daha zor durumlarda olduğunu ifade edebilirim. Oradaki kadınların kalkınması ve buradaki ticaretin kalkınması için çalışmalarımız devam ediyor” açıklamalarında bulundu.

‘GELİŞİM KONUSUNDA HİÇBİR

PROJEYE KAYITSIZ KALMIYORUZ’

Gelişim konusunda hiçbir projeye kayıtsız kalmadıklarını ifade eden Hayriye Okka, “Bizler İNKAD olarak kadınlarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sunacak hiçbir projeye kayıtsız kalamıyoruz. İhtiyaçları e-ticaret eğitimi ise e-ticaret ya da ihtiyaçları muhasebe eğitimleri ise bunun üzerine yoğunlaşarak bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bizler yönetim olarak alanında uzman kişilerden oluşarak çevre konusunda daha fazla destek sağlayabilecek şekilde kadınlarımızın ve gençlerimizin yanında yer alıyoruz. İnovatif İş Kadınları ve Gençlik Derneği Kurucu Başkanımız Gözde Koygun, sanayi alanında, ben ise inşaat sektörü alanında diğer üyelerimiz ise farklı alanlarda uzmanlaşarak destek konusunda geniş bir yelpaze yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi