‘Ilgın Önemli Turizm Aksı Olacak!’

‘Ilgın Önemli Turizm Aksı Olacak!’
 İnternet Editörü
Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve geldikleri 2019 yılından bu yana Ilgın’da yaptıkları yatırımları anlattı. Başkan Ertaş, Vagon Kafe’nin Ilgın’ın gülen yüzü olduğunu söyledi.

Konya'nın Ilgın ilçesi Belediye Başkanı Yalçın Ertaş'ın Ilgın Belediyesi tarafından düzenlenen basın buluşması çerçevesinde Ilgın’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Ertaş, gerçekleşen etkinliklerde, Ilgın halkının yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanan bir dizi projenin hayata geçirilmesi için çabaladıklarını dile getirdi.

Yalçın Ertaş, Vagon Kafe, Sosyal alanlar ve Osmanlı Çarşısı gibi projelerin, Ilgın ilçesine kazandırılan önemli alanlar arasında yer aldığını belirtti. Ayrıca, Ilgın'ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla yürütülen çalışmaları da basın mensuplarıyla paylaşarak projelerin detaylarını aktardı. Başkan Ertaş, Ilgın'ın gelişimi ve ilçe sakinlerinin yaşam standartlarının artırılması adına yürütülen çalışmaların önemine vurgu yaparak, Ilgın'a kazandırılan yeni alanlar ve yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı, Ilgın'da gerçekleştirilen bu etkinliklerin ve projelerin ilçenin geleceği için önemli adımlar olduğunu ifade etti.

“KALKINMIŞ BİR ILGIN İNŞA EDECEĞİZ”

Ilgın’da vatandaşların hizmetleri ve talepleri doğrultusunda belediye imkanlarını göz önünde bulundurarak en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade eden Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “Halka hizmet makamının en yücelerinden birisi olan belediye başkanlığını hakkıyla yapabilmek adına 5 yılı bütün paydaşlarımızla birlikte planladık. Bu planlamayı yaparken şehrimizin gelişmeye müsait bütün alanlarını göz önünde bulundurarak, Ilgın’ı her alanda kalkındırmanın ve marka bir şehir yapmanın planlamalarını yaptık. Yaklaşık 3500 yıllık bir mazisi olan ilçemizin geçmişten bugüne her metrekaresinde ki sorumluluğumuzun bilincinde, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının farkında olarak, belediye imkânlarımızı da göz önünde bulundurarak, en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunmak gayreti içerisindeyiz. İnanıyorum ki 2023 yılı sonunda stratejik planımızda da öngördüğümüz hedeflerimize ulaşmış, bugünümüzden çok daha faklı ve gelişmiş bütün hemşehrilerimizin içerisinde yaşamaktan daha da, mutlu olduğu, her anlamda kalkınmış bir Ilgın inşa edeceğiz. Ilgın için yapmış olduğumuz çalışmalarda ve yatırım hamlelerinde bizlere desteklerini eksik etmeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza, Sayın AK Parti Konya Milletvekillerimize, Sayın Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın AK Parti Konya İl Başkanımıza ve göreve geldiğimiz günden bugüne kadar teveccühleri ve duaları ile bize güç veren değerli hemşehrilerime en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güne kadar yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“VAGON KAFE ILGIN'IMIZIN ASLINDA GÜLEN YÜZÜ”

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, basın mensuplarıyla Vagon kafede de bir araya geldi. Ertaş, Vagon Kafe’nin Ilgın’ın gülen yüzü odluğunu söyledi. Ertaş, “Burada bulunduğumuz vagon kafe kısmı daha önce atıl olarak bir yol kenarındaki boşluktu aslında. Hem burayı değerlendirmek hem de Ilgın'ımıza turizm anlamında tanıtabilmek adına bu vagon kafe projemizi geliştirdik. Bu gördüğünüz ortam çok cüzi bir rakama mal oldu. Ilgın'ımızın aslında gülen yüzü oldu. D - 300 karayolu üzerinde günlük 18 bin araç geçiyor. Bu 18 bin aracın biraz burada yavaşlatmak istedik aslında. Bu yavaşlatmayla beraber bunu tanıtmak amacımız. Belediyemiz tarafından işletiliyor burası. Sağlıklı ve uygun fiyata yoldan geçen vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz aslında. Amacımız kar gütmek değil. Fakat Ilgın'ımızın gülen yüzü olsun. Bununla beraber devam edecek bir projemiz daha var. Burada biraz daha doğal ürünlerin satıldığı bir alan oluşturuyoruz aslında. Ilgın'ımızda yetişen ürünlerin de yaz döneminde yol kenarlarından satıldığı bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Çok projelerimiz var. Taahhüt ettiklerimizin hemen hemen kimisi yapıldı. Kimisi yapım safhasında. Kimisi de ihalesine çıkmak üzere. Vagon kafe aslında insanlara biraz daha dışarıdaki insanlar Ilgın'ı tanıtmakla oldu. Buradan geçiyoruz bu Ilgını görüyoruz da Ilgın farklıymış demeye başladılar. Böyle bir projeyle başladık” diye konuştu.

ILGIN’DA 1 MİLYAR TL DEĞERİNDE YATIRIM

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, yaptığı açıklamada, Ilgın ilçesinde gerçekleştirilen yatırımların tutarının yaklaşık 1 milyar 100 milyon TL civarında olduğunu belirtti. Ertaş, 2019 yılından itibaren göreve geldiklerinde Ilgın'ı 4 farklı değer üzerine odaklanarak geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Başkan Ertaş, "Biz göreve geldiğimizden bu yana, yani 2019'dan bu tarafa Ilgın'ı 4 değer üzerine kurmak istedik. Tarih Şehri Ilgın, Turizm ve Kültür Şehri Ilgın, Ticaret ve Sanayi Şehri Ilgın, Tarım ve Hayvancılık Şehri Ilgın. Bu 4 değerde bütün projelerimizi geliştirdik." dedi. Ertaş, sözlerine devam ederek, Ilgın'ın potansiyelini bu alanlarda geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Tarih, turizm, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık gibi farklı alanlarda yapılan projelerle Ilgın'ı daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirtti.

ILGIN’A ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KAZANDIRILIYOR

Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi Sitesi ve Kapalı Hayvan Pazarı hakkında bilgiler veren Başkan Ertaş, “961 bin metrekare alanın kamulaştırması tamamlandı. 898 bin 896 metrekare alanda 45 parselden oluşan Ilgın OSB için imar planı tadilatı onaylandı. Alt yapı projeleri için ihaleye çıkılıyor. 15 hissenin 9’u Ilgın Belediyesi 15 hissenin 3’ü Konya Büyükşehir Belediyesi 15 hissenin 2’si Konya YİKOB 15 hissenin 1’i Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alındı. Şehrimizde oluşturacağımız Sanayi Sitesi için imar planı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Organize Sanayi Bölgemiz ile bir bütünlük oluşturacak olan sanayi sitesi D-300 karayolu üzerinde hayata geçirilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ve Ilgın Belediyesi protokolü ile Ilgın Bölge Kapalı Hayvan Pazarı yapımı tamamlandı. Pazar alanı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş padoglar, hayvan otelleri, sosyal tesisler, dezenfektan noktaları ve karantina üniteleri bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“ILGIN ÖNEMLİ TURİZM AKSI OLACAK”

Ilgın içi önemli turizm projeleri olduğunu ve bu projelerin arasında 5 yıldızlı otel ve Apart Otel projeleri olduğunu belirten Başkan Yalçın Ertaş, bu projelerle Ilgın’ı önemli bir turizm aksı haline geleceğini söyledi. Ertaş, “Kaplıca bölgemizde bulunan ve maliye hazinesine ait olan alanı belediyemiz bünyesine kazandırarak şehrimizin yıllardır özlemle beklediği 5 yıldızlı otel projesini hayata geçiriyoruz. Minimum 120 maksimum 300 oda kapasitesine sahip olacak olan otelin yapımı, yer tesliminden itibaren 6 ay içerisinde inşaat ruhsatı alınıp temeli atılarak, 4 yıl içerisinde tamamlanması şartı ile şehrimize kazandırmak için ihale aşamalarını tamamladık. Yapılacak olan 5 yıldızlı otel hem Sağlık Bakanlığı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Termal Otel ve Termal Sağlık Merkezleri yönetmeliğine uygun mekânlar ve minimum TSE standartlarında olacak. Ayrıca 5 yıldızlı otel içerisinde; toplantı salonları, açık ve kapalı balo salonu, erkek-kadın termal havuzlar, yüzme havuzları, SPA ve Wellness merkezi, eğlence amaçlı oyun alanları, alacarte restoran, kafe ve termal sağlık merkezi gibi birçok alan bulunacak. İnşallah söz verdiğimiz üzere Ilgın’ımızı Konya’nın en güzel termal tatil şehri haline getiriyoruz. Ilgın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Apart Otel projemiz ile kaplıca bölgesinde yeni bir turizm alanı oluşturuyoruz. Mimari projesi tamamlanan apart otelimizin hayata geçmesi için jeolojik jeoteknik etüt çalışmalarımız tamamlanmış olup ihale süreci başlatılıyor. En kısa sürede şehrimize yakışır bir otel kazandıracağız. Ilgın Belediyesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yanında bulunan alana erkek ve kadınlara özel hamam projemizi hazırladık. İçinde havuz, sauna, buhar odası, kafeterya, soyunma ve dinlenme odaları bulunmaktadır. Mimari projesi tamamlanan hamam ihaleye çıkıyor” ifadelerine yer verdi.

“SAATTE 800 EKMEK ÜRETİMİ GERÇEKLEŞİYOR”

Belediye ekmek fırını ile vatandaşlara uygun fiyatta ekmek sunduklarını belirten Başkan Ertaş, “Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı normlarına uygun şekilde belediye ekmek fırınımızın inşasını gerçekleştirerek ekmek üretimine başladık. En modern şekilde hazırlanan Belediye Ekmek Fırınımız saatte 800 ekmek üretimi gerçekleştirerek komple otomatik ve son teknoloji makinalarla vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Şuan mevcutta ki ekmek fırınımız da dâhil olmak üzere 3 satış noktamız bulunuyor. Satış noktalarını artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ekmek fırınlarımızda ekmeği 5 lirada satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi