İki aylık molanın ardından Konya'ya geliyor!

İki aylık molanın ardından Konya'ya geliyor!
İç batı bölgelerde bugün öğleden sonra yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Konya'da ise kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Konya 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yağış uyarısı verilen ilçeler nereler? işte detaylar...

Konya geçtiğimiz haziran ayını bereketli geçirmişti. Yıllık yağış miktarı 300 mm olan birçok ilçeye haziran ayında 600 mm miktarında yağmur yağmıştı. Peki yağışlar tekrar mı geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, iç batı bölgelerde bugün öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanağın Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

8. Bölge Müdürlüğü Konya'nın eylül ayına yoğun yağışlarla giriş yapacağını belirterek, beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar için vatandaşları uyardı.

17 ilçe için yapılan sarı kodlu uyarıyla, ani sel, su baskını ve diğer olumsuzluklara karşı da dikkat çağrısı yapıldı.

Bugün (04.09.2023 Pazartesi) öğleden sonra görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Konya’nın kuzey ve batı ilçelerinde (Meram, Selçuklu, Karatay, Derbent, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik, Akşehir, Seydişehir ve Tuzlukçu) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi