İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı’ndan Piruhi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
PİRUHİ
MALZEMELER:
1 yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ İÇİN
150 gr beyaz peynir (Et de kullanılabilir.)
1 küçük soğan
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz Üzeri için
60 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Yumurta, su ve tuzu bir kâsede çırpın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru bezelere ayırıp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Peyniri çatalla ezin. Soğanı küçük doğrayıp peynire karıştırın. Kıyılmış maydanozları ekleyin. Hamuru unlanmış tezgâhta açın. Kenarları 6 cm genişliğinde kareler kesin. Uç kısımlarına peynirli karışımdan yerleştirip üçgen şeklinde kapatın. Çatalla kenarlarına bastırarak yapışmalarını sağlayın. Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını bir tavada eritip salça ile kavurun. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine salçalı sostan gezdirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…