İftara Ne Pişirsem? Konya Mutfağı’ndan Et Tiridi Tarifi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
Malzemeler:
750 gr kemikli kuzu eti
5 su bardağı su
3 tandır ekmeği
2 adet mor soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay bardağı kuru nane
1 diş sarımsak
300 gr süzme yoğurt
2 domates
2 yeşilbiber
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Kemikli eti düdüklüde iyice pişirin. Et dağılacak kıvama gelince kemiğinden sıyırın. Kuşbaşı kesilmiş tandır ekmeğini bir kaba koyun. İnce dilimlenmiş soğana bir çay kaşığı tuz ilave edin ve iyice ovduktan sonra yıkayın. Bu soğanları ekmeklerin üzerine ilave edin. Sarımsakları rendeleyip ya da ince ince doğrayıp sulandırılmış yoğurda ekleyin. İnce ince doğradığımız domatesi, biberi, doğranmış soğanın üzerine koyun. -Soğanların üzerine sumak serpin ve kemiğinden ayrılan etleri sumaklı soğanın üzerine koyun. Son olarak et suyunu hazırladığınız malzemenin üzerine gezdirip tuzunu ilave edin. Üzerine ince dilimlenmiş maydanozu serpin. Bazı bölgelerde domates ilave edilmeden eti kavurarak da yapılabilmektedir. Afiyet olsun…
Kaynak:KONYA'NIN SESİ