İçenlerin Doyamayacağı Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi!

İçenlerin Doyamayacağı Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi!
 Muhabir
Türk mutfağının olmazsa olmazı Türk Kahvesinin faydaları saymakla bitmez. 40 Yıl hatırı olan içenlerin tekrardan içmek isteyeceği bol köpüklü Türk Kahvesinin püf noktaları neler? İşte detayları…

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren ilk içeceğimiz Türk Kahvesidir. Türk Kahvesi tutkunları için en önemlisi bol köpüklü olmasıdır. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Gününde Konya Tarihi Bedesten Çarşısında 25 yıldır çay ve kahve satan Nasip Mangalda Çay Evi çalışanı Nesim İnanır bol köpüklü Türk Kahvesi tarifini ve püf noktalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Kahvenin köpüklü olmasındaki asıl nedenin soğuk su olduğunu söyleyen Nesim İnanır, “Közde çay ve kahve servisimiz mevcut. Yoğunluktan dolayı kahveyi çoğu zaman makinelerde yapıyoruz. İki farklı kahvenin karışımını kullanıyoruz zaten kahvemizin asıl güzel tadı oradan geliyor. Bol köpüklü kahvenin asıl sırrı kahveyi kaynatmamak. Kaynamadan önce köpüklerinin alınması gerekiyor. Kahve yaparken en önemli şey kullandığımız suyun çok soğuk olmasıdır” dedi.

KAYNATILMADAN KÖPÜK ALINMALI

Kahvenin köpüğünün kaynatılmadan alınması gerektiğinin altını çizen Nesim İnanır,” Cezve içerisine ilk önce kahve, sonra isteniyor ise şeker koyuyorum. Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk Kahvesi ve orta şekerli kahveye 1 veya 2 küp şekeri, şekerli kahveye 3 küp şekeri kahve atıyorum. Daha sonrasında her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu koyduktan sonra kısık ateşte üzerinde köpük oluşana kadar bekliyorum. Kaynamaya başlamadan önce ocaktan alıp üzerindeki köpüklerin fincana alınması gerekiyor. Kalan kahveyi kaynattıktan sonra fincana dökülmeli” dedi.

KAHVE TAZE OLMALI

Kullanılacak kahvenin taze çekilmiş olması gerektiğini belirten Nesim İnanır,” Kahveyi her zaman taze kullanmaya dikkat edin. İmkânınız varsa çekirdek kahve alıp evde kendinizin öğütmesinde fayda var. Paket halinde alınan kahvelerin ise kullanıldıktan sonra ağzı sıkıca kapatılmalı veya cam bir kavanozda muhafaza edilmelidir” şeklinde konuştu. -Buse Aşcı