Hasta Olmak İstemeyen Herkes Buraya Geliyor! Sizi Tüm Kış Koruyacak Mucizevi Çay…

Hasta Olmak İstemeyen Herkes Buraya Geliyor! Sizi Tüm Kış Koruyacak Mucizevi Çay…
 Muhabir
Konya’nın en eski Dereli Kemal Baharatçısı şimdilerde soğuk kış günlerine hazır girmek isteyen, kışı hastalanmak istemeyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Peki hastalıklardan sizi koruyacak mucizevi çay ne? İşte detaylar…

Konya’nın en çok bilinen ve tanınan aktarlarından olan Dereli Kemal Baharatçısı 1940 yılında Kemal Sinop tarafından buğday pazarında baharatçılığa başladı. O günden bu yana kadar bitkilerle şifa dağıtan baharatçıyı şimdi ise Kemal Sinop’un oğlu Yafez Sinop ve torunu Azize Sinop işletiyor.

Konya’da en zor bulunan bitkilerin bile bulunduğu Dereli Kemal Baharatçısı, bitkilerin temininin bir kısmını köylülerden sağlarken bir kısmını da Türkiye’de son 10 yıldır kurulan Tıbbi Bitkiler Bahçelerinden temin ediyor. Bitki çeşitliliğinin çok olmasından ötürü hızlı tüketim ve sirkülasyonun olduğu baharatçıda, kış aylarının yaklaşması ile vatandaşlarda artan soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi şikayetlere iyi gelecek çeşitli bitkilere de talep oldukça fazla oluyor.

Konya’nın sert kışına yaklaşırken vatandaşların kendisini koruması ve bağışıklığını arttırması gerektiğini ifade eden Dereli Kemal Baharatçısı aktarı Yafez Sinop kış aylarında hastalıklardan koruyacak o mucizevi çayın tarifini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne verdi.

Tüm kış hastalıklardan korunmak için başka bir şey yapmanıza gerek olmadığını söyleyen Yafez Sinop, “Ihlamur, papatya, nane, kekikten bir karışım yapıldığında hem soğuk algınlığına iyi gelir hem de bağışıklığın güçlenmesine faydası olur. Bu çayın antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliği vardır. Üst solunum yollarından hastalığın geçmesini engeller. Çayı için kullanacağımız malzemeleri birer tutam demleme yöntemi ile demleyip tüketebilirsiniz” dedi. -Buse Aşcı