GURBETÇİ AKINI!

GURBETÇİ AKINI!
Kurban Bayramı salı günü son buldu ancak tatilin pazar gününe kadar devam etmesi turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Bayram tatili ve gurbetçilerin memleketlerine gelmesiyle turizm anlamında Konya’da hareketli günler yaşanıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı tatilinin son günleri yaklaşırken Dedeman Konya Satış Müdürü Haydar Çekkılıç ve Nov-İbis Otel Genel Müdürü Murat Peksomlu turizm sektörünü Konya’nın Sesine değerlendirdi.

Konya çok iyi yan destinasyon

Yerli ve yabancı turistler için Konya’nın uygun bir mola yeri olduğunu ifade eden Nov-İbis Otel Genel Müdürü Murat Peksomlu; “Konya önemli bir mola merkezi. Son dönemde şehre önemli turizm yatırımları kazandırıldı. Kelebekler Vadisi, Karatay Lavanta Bahçeleri bunlardan bazıları. Elbette bunların başında da Mevlana Türbesi geliyor. Yıllardır Konya’ya gelen turistlerin gittikleri ilk yer. Yeni yatırımlarla insanlar Konya’da 1 günü geçirip şehir ekonomisine katkı sunuyor ve yolculuklarına devam ediyorlar. Konya bu açıdan çok iyi bir yan destinasyondur. ” açıklamalarını yaptı.

Gurbetçi ilgisi yüksek

Gurbetçi yoğunluğundan bahseden Peksomlu; “Pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yaz mevsiminde gurbetçiler çok fazla Türkiye’ye gelemedi. Bu yıl ise tam anlamıyla gurbetçi akını var. Geçmiş dönemde gurbetçiler akrabalarında kalıyorlardı ancak döviz kurlarının TL karşısında 17-18 Türk Lirası olmasıyla beraber şehirdeki otelleri tercih ediyorlar. Ağustos sonuna kadar yoğunluk devam edecek” ifadelerini kullandı.

Konya önemli bir geçiş merkezi

Konya’nın önemli bir geçiş güzergah merkezi olduğunu ifade eden Dedeman Konya Satış Müdürü Haydar Çekkılıç; “Konya Anadolu’nun merkezi. Hem batı ile doğu hem de Kuzey ile Güney bölgelerini birbirine bağlaması açışından çok değerli. Ankara, Antalya, Afyon, Karaman, Isparta ve Niğde’ye sınırı olması bölgeyi geçiş merkezi haline getirmiş durumda. Konya’da deniz yok ama denize gitmek isteyen insanlar Konya’yı kullanmak zorunda. Konya, hem Akdeniz bölgesi için Antalya sınırı hem de Ege Bölgesi için Afyonkarahisar sınırı ile turizmcilerin hem tatil gidişi hem de tatil dönüşü en önemli uğrak alanı” dedi.

İslami Oyunlar Konya’ya değer katacak

Konya’da yapılacak olan etkinliklerin yıl yaz mevsimi sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Çekklıç; “Konya’da Ağustos ayında İslami Dayanışma Oyunları düzenlenecek. O tarihler arasında çok iyi doluluk oranlarına ulaşmayı planlıyoruz. Yine sezon başında Konyaspor’un 100. Yıl festivali olmak üzere önemli etkinlikler yapıldı. Dünyanın en önemli organizasyonlarından olan Şeb-i Arus içinde talepleri almaya başladık. O etkinliklerinde iyi bir şekilde geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER / HALİL YILMAZER