Gıda Sektörünün Yeni Yüzü: Yüzyıl Lokantası
Konya’daki gıda sektörünün yeni isimlerinden biri olan Yüzyıl Lokantası, her gün kendi özel tarifleri ile hazırlanan birbirinden farklı yirmi beş farklı yemeği ile müşterilerini mest etmeye devam ediyor.
Gıda sektörüne yeni bir soluk getirdiklerini ifade eden Mustafa Şenyüz “Uzun yıllardır restoran sektörüne çalışıyorum. Yüzyıl lokantası olarak bir buçuk yıldır hizmet veriyoruz. Burayı açma fikrini arkadaşım Ahmet Özekerci ile düşündük. Beraber bir esnaf lokantası yapalım ile başladı. Biz bunu biraz daha kaliteli, daha lüks olanını yapmayı düşündük. Yüzyıl restoranı olarak sektörde bir yiyecek ve gastronomi üzerine bir dev olmaya hazırlanıyoruz. Burası bir temel olarak kuruldu. Amacımız hijyen, kalite ve müşterilerin üst düzey yemekleri yemesini, sulu yemekte basit yemeklerden ziyade kaliteli yemek yemesini sağlamak. Buraya gelemeyen müşterilerimiz için de catering hizmetimiz de var. Burada genelde et yemekleri, sebzeli et yemekleri, çorba, kahvaltı, fırın üzerine etliekmek, peynirli böre, Mevlana şeklinde Konya'ya özgü yemekler yapıyoruz. Konya'nın eski yemeklerini bulma imkanı var. Bizim kendimize ait reçetelerimiz var. Mutfakta çıkan bütün ürünler standart reçetelerde çıkar. Kalite ve kullanılan malzeme hiçbir zaman değişmez. Müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Böylece hem müşterimiz bizden hem de biz müşterilerimizden memnunuz” dedi.
YİRMİ BEŞİN ÜZERİNDE YEMEK ÇEŞİDİ BULUNUYOR
Hergün yirmi çeşidin üzerinde yemek yapıldığı belirten Şenyüz, “Konyalıların ilgisi oldukça güzel, yemeklerimizden memnun kalıyorlar. Müşterilerin taleplerine göre her geçen gün büyümeye ve ilerlemeye çalışıyoruz. Müşterilerimizin isteklerine karşılık vermeye çalışıyoruz açıkçası. Müşterilerimiz canının çektiğini kolaylıkla bulabiliyor. Bugün et yemek istiyorsa et var, sebze yemek istiyorsa sebze var, bakliyat türü yemek istiyorsa o da mevcut. Birçok çeşidimiz olduğu için Konyalıların ilgisi de oldukça fazla oluyor. Günde yaklaşık yirmi beşin üzerinde yemek çıkarıyoruz. Yemeklerin yapılışında hepsinin başında her zaman asistanım olan Nilüfer Şef var. Bütün yemeklerin reçetelerini, hazırlık süreçlerini o takip ediyor. En çok tercih edilen yemeğimiz kuzu incik. Acılı Arap tava dediğimiz bir yemeğimiz var. Konya'ya özgü bir yemek. Bazı yerlerde düzgün reçeteye uyulmadığından tatları kötü olabiliyor. Biz kuzu etinden, kaburga etinden yapıyoruz. İlk önce her güne bir yemek yapmaya başladık. Sonra bu yemeklerin 10 tanesini falan sabitledik. Müşterilerin yoğun ilgisinden dolayı daha sonra her güne tekrardan bir yemek daha ilave ede ede şuan günlük 25 çeşidi aşağı yukarı buluyoruz” şeklinde konuştu.
KAMERALARDAN İMALATHANE İZLENİYOR
Yüzyıl Lokantası’nda imalathanede yapılan çalışmaların sabah 7.30’dan itibaren salonda bulunan TV aracılığı ile izlenebildiğini söyleyen Şenyüz, “Sanayi Fevzi Çakmak Mahallesi Sanayi bitiminde kunduracıların arka kısmı Cam Plaza'nın karşısı Sıla caddesinde, Günaydın iş merkezinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Catering hizmeti, toplu yemekler, özel günler için hizmetimiz bulunuyor. 100 kişi tek oturum yapabileceğimiz özel salonumuz, genel oturumda da 150- 200 kişilik yerimiz bulunuyor. Sabah saat 7.30 dan itibaren imalathanemizi televizyona bütün kameraları yansıtarak servis boyunca da açık vaziyette duruyor, imalatı da yemek ye müşterilerimiz her şeyi şeffaf bir şekilde görebiliyor” şeklinde konuştu. –Buse Aşcı