Gelin Görümce Evliliğe Hazırlıyorlar!

Gelin Görümce Evliliğe Hazırlıyorlar!
 Muhabir
Konya Bedesten Esnaflarından Emine ve Sinem Akkan kına malzemesi sattıkları Kına Perisi dükkanında gelin görümce birlikte çalışıyorlar. İşte evlilik sürecinin olmazsa olmaz aksesuarları ve fiyatları…

Konya Bedesten Çarşı Esnaflarından Emine Akkan görümcesi Sinem Akkan’la birlikte kına malzemeleri ve düğün aksesuarları sattıkları Kına Perisi dükkanlarında uzun yıllardır çalışıyor.

Bedestende kına malzemesi satan dükkanlar arasında tek kadın işletmeci olduklarını söyleyen Sinem Akkan “Hem internet üzerinden sipariş alıyoruz hem de dükkana gelen müşterilerin siparişlerini alıyoruz. Gelen magnet siparişlerini kendimiz hazırlıyoruz. Söz, nişan, kına, düğün ve bebek magnetleri yapıyoruz. Magnet modeline göre fiyatları değişiyor. En uygun magnetimiz 5 TL, en yüksek magnetimizde 25 TL. Toplu sipariş alınca değişiyor. 85 TL'ye de magnet var onlar kutu içinde kutunun içinde şekeri kahvesi var üzerinde etiketi var. Biraz daha maliyeti yüksek oluyor. Magnetleri hazırlama süresi bir günde tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.

YURT DIŞINDAN SİPARİŞ ALIYORLAR

Kına Perisi işletmecilerinden Emine Akkan yurt dışından da sipariş aldıklarını belirterek, “Kına malzemelerinde yurt dışı müşterilerimiz var. Nedime tacı, bilekliği, tefi hepsi bizde bulunuyor. Bazen kişiye özel istiyorlar. İstenilen ürünleri de birebir çıkartıyoruz. Yurt dışına da gönderim yapıyoruz. Yurt dışına kargolarımız oluyor” dedi.

İSTEĞE GÖRE HAZIRLANIYOR

Gelin buketini gelinin tercih ettiği çiçeklerle hazırladıklarını anlatan Emine Akkan, “Gelinin istediği çiçeklere göre buketini hazırlıyoruz. Bize resim gösterilir. Ya da bir çiçeğin ismini söylüyorlar ıslak lale, gül, şakayık gibi onların isteğine göre hazırlıyoruz. Gelin buketi ücreti 300 TL'den başlıyor, bin liraya kadar çıkıyor çiçeğine göre değişiyor” şeklinde konuştu.

KINA MALZEMESİNE DAİR HER ŞEY VAR

Burada kına tepsisinde mumluklara kadar her şey var diyen Emine Akkan, “Kına da dağıtmak için kullanılan hediyelik eşyalar, dağıtmak için kına, nedime tacı, nedime bilekliği, karmalık kına tepsisi, gelin duvağı, damadın sırt örtüsü, gelinin yelpazesi, tefi gibi bütün gerekli malzemeler bulunuyor” dedi.

FİYATLAR UYGUNKEN SATIŞLAR ARTIYOR

Düğün ve kına sezonunun yavaşladığını söz döneminin başladığını söyleyen Emine Akkan, “Kış sezonu olduğu için kına ve düğün organizasyonu daha az oluyor ama şu an söz gurubundayız. Söz tepsileri 300 TL'den başlıyor. Set olarak isterlerse alternatif olarak fiyatlar değişiyor. 700, 800 bin liraya kadar çıkıyor. Pleksi isimlikleri Mecidiye Hanı'ndaki atölyemizde yazdırıyoruz. Müşteriler şimdiden magnet yaptırıyorlar. Seneye kullanmak isteyen önden alanlar da var fiyatlar uygunken hazır olsun elimizin altında olsun diye düşünenler de oluyor. Söz grubu daha çok ön planda. Söz tepsisi, magnet, taç kiralama oluyor” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ