Enkaz Altında Kalan Hayaller Çıkarılıyor!

Enkaz Altında Kalan Hayaller Çıkarılıyor!
 Muhabir
Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Mehir Vakfı tarafından Hatay’da gerçekleştirilen 100 depremzede çiftin nikahından sonra şimdi de Kahramanmaraş’ta 100 genç dünyaevine girecek.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen Asrın Felaketi’nin yaraları sarılmaya devam ediyor. Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Mehir Vakfı geçtiğimiz aylarda “Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz” projesi ile 100 nişanlı gencin nikahından sonra “Kahramanmaraş’ta Yuvalar Kuruyoruz” projesi ile Kahramanmaraş’ta nişanlı 100 gence düğün yapılacak.
Konu hakkında Bayır Diamond’da basın toplantısı düzenleyen Konya İl Müftüsü Ali Öge, şunları söyledi: “Bugün sizlere yine gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu müjdeyi paylaştığımda hatırlayacağınız gibi, bu çalışmanın ilkini 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Hatay/Reyhanlı'da gerçekleştirmiştik. Bugün sizlerle bu hayırlı hizmetin ikincisini gerçekleştireceğimiz "Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün Ve Çeyiz Yardımı” proje bilgilerini paylaşmak istiyorum. Bu kıymetli proje ile Kahramanmaraş'ta depremde hayalleri yıkılan umutları sönen Kahramanmaraşlı gençlerimize umut ve heyecan olacağız. Proje ortaklarımız; Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği ile “Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün Ve Çeyiz Yardımı” projesini hayata geçiriyor” dedi.

HATAY’DAN SONRA SIRA KAHRAMANMARAŞ’TA!
Geçtiğimiz aylarda Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen 100 nişanlı gencin düğününden sonra şimdi sırada Kahramanmaraş’ta ki gençler olduğunu söyleyen Konya İl Müftüsü Ali Öge, “Malumunuz olduğu üzere 6 Şubat'ta ülkemiz, asrın felaketi diye nitelenen elim bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. 11 İlimizde büyük bir coğrafyayı etkileyen bu depremlerde pek çok kardeşimiz hayatını kaybetmiş, yaralanmış, evini, barkını, işini, aşını kaybetmiştir. Devletimiz ve milletimiz felaketin yaşandığı ilk günden itibaren el ele vererek olağanüstü bir gayretle depremzede kardeşlerimizin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Sizlerin de şahit olduğunuz gibi; 85 milyon memleket evladı bu acıyı yüreğinde hissetmiş maddi manevi bütün imkanlarını seferber ederek yaraların sarılmasına, acıların dinmesine katkı sağlamıştır. Millet olma kardeş olma bilincinin nümûne-i imtisal bir örneğini sergileyen büyük milletimiz; yüce dinimizin telkinlenlerini kendine referans alarak, bizi biz yapan değerleri baştacı yapmış tarihte eşine az rastlanır bir yardımseverlik ve kardeşlik örneği ortaya koymuştur. Bu bağlamda devletimiz bütün birim ve kurumlarıyla, milletimiz kadın, erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı bütün varlığıyla depremzede kardeşlerimizin yanında olmuş ve olmaya devam etmektedir. Özellikle bu büyük felakete maruz kalan bölgedeki ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, toplu düğün organizasyonlarının çok önemli bir yeri ve değerinin olduğu anlaşılır. Toplu düğün organizasyonları evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltır kardeşlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirir. Bu bağlamda sürdürmekte olduğumuz toplu düğün ve çeyiz yardımı projemizin ikincisini Ramazan Bayramından sonra belirlenecek Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğiz. Bu güzel projede benim de katkım olsun, bu iyilik yarışında ben de varım diyen kardeşlerimiz şu hesap numaralarına az çok demeyip katkı sağlayabilirler. Kahramanmaraş'ta hepimizin şefkat eline ihtiyacı olan yüzlerce gencimizin umutlarını yeşertecek bu güzel proje, hayırseverlerimizin anlamlı katkılarıyla çok çok daha değerli hale gelecektir” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERDEN TAM DESTEK
Depremzede gençlerin düğün ve çeyiz yardımı için hayırseverler için iban numarası paylaşan Öge, “Bu projemize katkı sağlamak isteyen bütün hayırsever kardeşlerimiz için Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Konya Şubesi hesap numarasını sizlerle paylaşmak istiyorum;
HESAP Adı: Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Konya Şubesi IBAN: TR03 0001 0004 6100 0019 7567 28 Açıklama kısmına "Evlilik ve Çeyiz Yardımı" yazılacaktır.
Bu projelerin hayata geçirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli katkıları bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı'na, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan Kahramanmaraş Valiliği'ne, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne, Kahramanmaraş İl Müftülüğü ‘ne, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi'ne, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize ve Mehir Aile Derneği'ne hususi teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Bu güzel projelerin artarak devam etmesini, ülkemize hayırlar ve bereketler ihsan etmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

HAYALLLERİ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARIYORUZ
Hayalleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerini enkaz altından çıkarıyoruz diyen Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin, “Sözlerime Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan asrın felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak deprem bölgelerinde yaşayan kardeşlerimize ayni ve nakdi olarak yardımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 16 Eylül 2023 tarihinde Hatay - Reyhanlı'da 100 nişanlı depremzede kardeşimizin toplu düğününü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşamakla birlikte bugün burada önümüzdeki aylarda Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğimiz toplu nikâh ve düğün programını sizlerin huzurunda kamuoyuyla paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Malumunuz felaketin üzerinden 1 sene geçmesine rağmen hala yaralarımız çok taze ve bizlerde kardeşlerimizin yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Hayalleri enkaz altında kalan Kahramanmaraşlı nişanlı gençlerimize hayallerini hep birlikte enkaz altından çıkaracağımıza da söz verdik. Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, Konya Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak yapacağımız 100 çiftin toplu nikâh ve düğün törenlerinde siz değerli bağışçılarımızın, gönüldaşlarımızın ve hayırseverlerimizin ayni ve nakdi olarak desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.