Dünyanın en iyiler listesine girdi! Konya'da başlıyor!

Dünyanın en iyiler listesine girdi! Konya'da başlıyor!
Konya İl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve dünyanın en iyi 8 festivali arasına giren Konya Mistik Müzik Festivali başlıyor. İşte festival tarihi ve detayları...

Dünyanın mistik ve geleneksel müzikler alanındaki en saygın festivallerinden biri olarak gösterilen ve İlki 2004 yılında Mevlâna’nın doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen, Konya Mistik Müzik Festivali 2023 başlıyor.

Festival Hz. Mevlâna’nın sözle ifadesi mümkün olmayan sınırsız aşkına, vecdine, bütün insanlığı kucaklayan tefekkürüne lâyık bir çalışma hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali bu yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Mevlâna’nın doğum yıldönümü anısına gerçekleştirilecek olan Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali’nde bu yıl; dünyanın farklı coğrafyalarının mistik ve etnik müzikleri ve Türkiye içinden farklı tasavvufi gelenekler ait etkinlikler bir arada olacak.

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi