Devlet Demir Yolları uyardı: Yaklaşmayın! Konya da var...

Devlet Demir Yolları uyardı: Yaklaşmayın! Konya da var...
25 Nisan 2 Mayıs tarihleri arasında Konya, Karaman, Ulukışla, Yenice, Mersin, Adana, Toprakkale, İskenderun, Fevzipaşa, Türkoğlu gar, istasyon ve saydinglerine yaklaşılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı

Devlet Demir Yolları, 25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Konya, Karaman, Ulukışla, Yenice, Mersin, Adana, Toprakkale, İskenderun, Fevzipaşa, Türkoğlu gar, istasyon ve saydinglerine yaklaşılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

İlaçlama yapılacağı ve insan sağlığını etkilediği için dikkat edilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25.04.2023-02.05.2023 tarihleri arasında Konya, Karaman, Ulukışla, Yenice, Mersin, Adana, Toprakkale, İskenderun, Fevzipaşa, Türkoğlu gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır.

Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları önemle duyurulur.

İLAÇLAMA TARİHLERİ VE GÜZERGÂHI

  • 25.04.2023 tarihinde Adana – Toprakkale - Fevzipaşa (Adana, Osmaniye, Gaziantep il sınırları)
  • 26.04.2023 tarihinde Fevzipaşa – Türkoğlu, Türkoğlu – Fevzipaşa (Gaziantep, Kahramanmaraş il sınırları)
  • 27.04.2023 tarihinde Fevzipaşa – Toprakkale, Toprakkale – İskenderun (Gaziantep, Osmaniye, Adana il sınırları)
  • 28.04.2023 tarihinde İskenderun – Toprakkale – Adana (Hatay, Osmaniye, Adana il sınırları)
  • 29.04.2023 tarihinde Adana – Mersin – Adana 30.04.2023 tarihinde Adana – Yenice – Ulukışla (Adana, Mersin, Niğde il sınırları)
  • 01.05.2023 tarihinde Ulukışla – Karaman (Niğde, Karaman il sınırları)
  • 02.05.2023 tarihinde Karaman- Konya gar ve istasyonları arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."