Çocuklar İslami Oyunları Bu Alanda Karşılıyor

Çocuklar İslami Oyunları Bu Alanda Karşılıyor
Büyük küçük herkesin merakla yöneldiği İslami Dayanışma Oyunları Minyatür Etkinlik Alanı, vatandaşlara hem geleneksel hem de dijital oyunları ile sabah 10.00 akşam 18.00 saatleri arasında bir hafta daha hizmet sunacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açılışıyla 21 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Kılıçarslan Kent Meydanı’nda faaliyet sürdüren İslami Dayanışma Oyunları etkinlik alanı, bir haftasını geride bırakarak kalan bir haftalık süreçte vatandaşlara hizmet sunmaya devam edecek.

 

GENÇLERE VE ÇOCUKLARA

YÖNELİK OYUN ALANI

Bir haftadır faaliyette bulunan İslami Dayanışma Oyunları’nın etkinlik alan koordinatörü Zafer Aydın, “Burası Kılıçarslan Kent Meydanı’nda, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın tanıtımının, gençlere ve çocuklara yönelik oyun alanlarının olduğu bir etkinlik alanı. Burada iki hafta boyunca sürecek olan minyatür spor faaliyetleri var. Geleneksel okçuluktan tutun masa tenisine, çocuk atletizmine, ahşap oyun alanlığının olduğu bir etkinlik alanı. Onun haricinde üç boyutlu VR gözlüklerle burada spor faaliyetlerini ekranda dijital olarak oynama şansı yakalıyor gençler. Etkinlik alanımız iki hafta sürecek daha sonra 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın olduğu oyunlar köyünde de aynı etkinlik alanının kurulma ihtimali var. Çocuklara ve gençlere günlük 500 ile 1000 arasında ziyaretçiye hizmet veriyoruz. Bir haftadır faaliyette bulunuyoruz bir haftamız daha var. Etkinlik alanımızı sabah saat 10.00’da açıyoruz akşam da 18.00’da toplamış bulunuyoruz. 21 Temmuzda başladık 4 Ağustos akşamına kadar vatandaşımıza hizmet vermek için buradayız” dedi.

 

İLGİ ÇOK FAZLA

Etkinlik alanında stant görevlisi olan Mehmet Ali Topçu, “2021 Konya İslami Olimpiyatlar Oyunu’nun tanıtım amaçlı düzenlenen fuarında görevli olarak çalışıyorum. Sanal gerçeklik standında görevimi yapmaktayım. Burada küçük çocuklarımıza, küçük yaşta geleceğin teknolojisi olan sanal gerçeklik hakkında bilgi verip onların deneyimlemesi amacıyla iki farklı oyunumuzu denetiyoruz. Oyunlardan biri okçuluk diğeri de bisiklet sürme olarak iki farklı oyunumuz var. Okçulukta çocuklara sanal dünyada spor deneyimini, bisiklette de aynı şekilde sanal gerçeklik dünyasında bisiklet sürme deneyimini yaşatıyoruz. Çocukların ve yetişkinlerin ilgisi bayağı fazla. İnsanlarımıza geleceğin teknolojisi hakkında şimdiden deneyimler yaşatıp, geleceğin dünyasında daha kolay bir yaşam sürdürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.