Ciğerci Fatih: Doğu ve Batıyı Konya’da Sentezledik

Ciğerci Fatih: Doğu ve Batıyı Konya’da Sentezledik
Konya’nın markası olan Ciğerci Fatih, Ramazan ayında da Konyalılara hizmet vermeye devam edecek. Çeşitli mezeleri ve sıra dışı lezzeti ile vatandaşın beğenisini toplamaya devam ediyor.

Konya’nın markası olan Ciğerci Fatih, Ramazan ayında da Konyalılara hizmet vermeye devam edecek. Çeşitli mezeleri ve sıra dışı lezzeti ile vatandaşın beğenisini toplamaya devam ediyor.

Konya’nın markası olan Ciğerci Fatih’in kuruluş hikâyesini anlatan Ciğerci Fatih İşletme Sahibi Fatih Gülmez, “Doğu ve batı sentezini Konya’da bir araya getirmeyi başaran bir firmayız. Çünkü doğu kültüründe yemeklerde fazla acı kullanılır. Fakat batıda bu biraz daha farklılaşıyor. Biz ‘Ciğerci Fatih’ ailesi olarak bu iki kültürü harmanlayarak güzel bir tat ortaya çıkardık” ifadelerini kullandı.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA YOLA DEVAM!

Ciğerci Fatih’in kuruluş hikayesini aktaran Fatih Gülmez, “Biz Ciğerci Fatih Olarak 2013 yılında bu işe başladık. İlk olarak Marangozlar Sanayii’nde başladık. İki masa ile başladığımız restoranımızda 2014 yılında profesyonel olarak Anadolu Sanayii’nde çalışmamız başlamış oldu. Tabii bizim segmentimiz ne seyyar ne de restoran ikisinin arasında esnaf lokantası tarzında açtık. İşimizin başında kendim durdum. Benim ilk ustam annemdir. Annem evde şişleri takardı bende o şişleri pişirerek bu yola baş koyduk. İşimi sevgi ile yapıyorum. Bu durum bana daima artı olarak yansıdı. İşe başladığım ilk günkü heyecanımla üçüncü şubemde devam eden işimin heyecanı hala aynıdır. Konum ve iş potansiyelimiz değişti fakat heyecanımız hep aynı kaldı. Her işin başında insan ilk günkü heyecanla devam eder ve başlarsa başarılı olur. Pandemi sonrası bizler durmadık ve daha iyi şekilde devam etmeye çabaladık. Bu sebeple Sancak şube ve Selçuklu şubemizi açtık ve ilk açtığımız zamanlar şunu düşündük. Diğer işletmemiz bize yeterli gelmiyordu. Bizi yalnız ve tek bırakmayan kişiler ise müşterilerimizdir. Bizler dostça ve samimi bir şekilde yaklaşıyoruz. Diğer yerlerde edindiğimiz müşterilerimiz ve yeni şubemizin açılışından sonra ailesiyle beraber gelenlerde oldu. Aileler sanayi bölgesine gelmekte ulaşım sebebi ile zorluk yaşıyorlardı. Buraya geçince o sorunumuzu da ortadan kaldırmış olduk” şeklinde konuştu.

‘HER ŞEY BİR YANA MÜŞTERİ BİR YANA’

Hizmet anlayışı ve kalitesi açısından misafirlerin samimi bir ortamda yemek yemelerinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Gülmez, “Memleketimden önce Konya’yı düşünürüm her zaman. Çünkü bu şehir bana itibar verdi. Onur verdi. Bu şehir bana mesleğimi verdi. Bu şehirde Konyalı ve Konya’da yaşayan müşterilerimin ilgisi ve desteği ile 3. şubemi açarak evime ekmek götürüyorum. Bu şehrin kültür ve ahlaki yapısını çok iyi tanıyorum diyebilirim. Bizim mesleğimiz esasen gönül işidir. Böyle olduğu için ilk günden bu yana müşteriye ilgimiz ve alakamız nasılsa şimdide bu şekilde devam etmektedir. Burada en önemli şey bizim için müşteri memnuniyetidir. Her şey bir tarafa müşteri buraya geldiği zaman samimi bir ortam yakalamasıdır. Hizmet anlayışı ve kalitesi açısından misafirlerimizin samimi bir ortamda yemek yemesi bizim tercihimizdir” açıklamalarında bulundu.

YEMEKLERLE BİREBİR İLGİLENİYORUM’

Günlük olarak işinin içerisinde olduğunu ve her detayla ilgilendiğini dile getiren Gülmez, “Her şeye birebir dâhil olmaya ve özen göstermeye çalışıyoruz. Kendimde bizzat işin içerisinde olup ocakta yer alıyorum. Piyasanın en iyi ürünlerini kullanarak müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. İnsanların yemeyeceği yemekleri misafirlerime sunmam. Örneğin birçok restoran menülerine veya sosyal medya hesaplarına fotoğraf koyuyorlar ve bunların üzerinde oynama yaparak müşteri çekmeye çalışıyorlar. Fakat insanlar merak edip gittiği yerlerde yemeği beğenmeden geri dönebiliyor. Bizde ise ciğerse olduğu gibi ocakta, salataysa masa da ne şekilde gösterirsek o şekilde sunuyoruz. Çekim yapan arkadaşlarıma da aynısını söyleyerek fotoğraflar üzerinde oynamamalarını ifade ediyorum. Bu da bizlere müşterinin güvenini hem tat konusunda hem de görsel konuda kazandırmış oluyor” ifadelerini kullandı.

CİĞERCİ FATİH DOĞU VE BATIYI SENTEZLEDİ!

Konya’da doğu ve batı kültürünün tatlarını bir araya getirdiklerinin altını çizen Gülmez, “Doğu ve batı sentezini Konya’da bir araya getirmeyi başaran bir firmayız. Çünkü doğu kültüründe yemeklerde fazla acı kullanılır. Fakat batıda bu biraz daha farklılaşıyor. Biz ‘Ciğerci Fatih’ ailesi olarak bu iki kültürü harmanlayarak güzel bir tat ortaya çıkardık. Bu meslekte başarılı olma sırrımızdan bir tanesi ise şehri ve halkını çok iyi tanıyor olmamız. Bu sebeple işimiz bereketlenerek devam ediyor. Bunun yanı sıra istihdamlarımıza devam ediyoruz. Birçok firmadan daha çok personelimiz olduğunu dile getirebilirim. Konya’da ciğer denilince akla ‘Ciğerci Fatih’ gelmelidir. Bizler bunun için çabalıyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum” dedi. •Gizem Başar