Bu tatlı Konya'dan başka hiçbir yerde yapılmıyor! İşte o lezzetin tarifi...

Bu tatlı Konya'dan başka hiçbir yerde yapılmıyor! İşte o lezzetin tarifi...
Akşehir mutfak kültürünün geleneksel bir parçası olarak Akşehir'e özgü bir tatlı olan Akşehir Peynir Baklavası tarifi..

Konya'nın kadim yemek kültüründeki bazı lezzetler hala damakları tatlandırmaya devam ediyor. Tarihi ve kültürünün yanında yemek çeşitliliği de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Konya’ya Selçuklu’dan miras kalan peynirli baklava çıtır çıtır lezzetiyle ve hafif bir tatlı olması nedeniyle damaklarda iz bırakıyor.

KONYA’DAN BAŞKA HİÇBİR YERDE YAPILMIYOR

Türkiye genelinde coğrafi işaret alan Peynirli Baklava, tamamen Konya’ya ait bir ürün olarak bilinirken, Konya’dan başka hiçbir yerde yapılmıyor.

Peynir Baklavası, Akşehir mutfağının temel lezzetlerinden birisi. Akşehir'de kendine özgün bir reçete ile üretilen Peynir Baklavası fırınlama tekniği ile pişirilerek börek görüntüsü ile ün kazanmış şerbetli bir tatlı olarak sunuluyor.

Baklavalık hamurdan elde edilen yufkanın arasına tuzsuz taze peynir konularak pişirilen ve ılık olarak servis edilen Akşehir Peynir Baklavası’nın üretiminde özellikle elde açılan baklavalık hamur ve tuzsuz ve suyu alınmış taze peynir kullanılıyor.

4r4rffff.jpg

Akşehir ilçesinde Takkasızlar Konağı'nda hamur işi ustası olan Arife Baygın 'Peynir Baklavası' yemeğinin tarifini ve püf noktaları anlattı.

İşte Konya'nın yöresel tatlarından Peynir Baklavası tarifi;

Kaynak:Konya'nın Sesi