BOSNA SOSYAL TESİSİ DUALARLA AÇILDI

BOSNA SOSYAL TESİSİ DUALARLA AÇILDI
Selçuklu Belediyesi mahallelerde yaşam kalitesine katkı sağlayan yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Bosna Sosyal Tesisi açılışı gerçekleştirilerek mahalle halkının kullanımına sunuldu.

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Bosna Sosyal Tesisi törenle hizmete açıldı. Sosyal tesisin açılışında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Bosna Sosyal Tesisi’nin içerisinde yer alan fitnes alanları, Şehit Arif Demir Uzaktan Eğitim Merkezi, kütüphanesi ve millet kıraathanesiyle mahallenin sosyal anlamdaki ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.

MAHALLEYE DEĞER KATACAK

Tesis hakkında bilgiler paylaşan Başkan Pekyatırmacı,“4 bin 706 metrekare alana sahip olan sosyal tesisimizin belediyemize toplam maliyeti 25 milyon 373 bin Türk Lirası oldu. Zemin kat, birinci kat ve ikinci kattan oluşan tesisimizin zemin katında Şehit Arif Demir Uzaktan Eğitim Merkezimiz, kütüphanemiz, millet kırathanemiz ve mescitlerimiz bulunuyor. Eğitim merkezimizde öğrencilerimiz inşallah güzel bir ortamda, çok iyi imkânlarla çalışmalarını gerçekleştirebilecekler. Yine kütüphanemizden yararlanma imkânı bulacaklar. Millet kıraathanemizde de vatandaşlarımız bir araya gelerek ve güzelce vakit geçirecekler inşallah. Tesisimizin birinci ve ikinci katında ise fitness ve aerobik salonları, giyinme odaları, duş yerleri ve mescitler yer alıyor. Burada da vatandaşlarımız spor eğitmenlerimiz eşliğinde, en modern aletlerle spor yapabilme imkânına sahip olacaklar. Taşımış olduğu özelliklerle ben bu tesisimizin Bosna Hersek Mahallemize büyük bir değer katacağını düşünüyorum” dedi.

KONFOR VE MUTLULUK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Açılış programına katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bosna fazlası ile hizmet alan bir bölge. Hem nüfusu ile hem yaşayan insan çeşitliliği ile eskiden beri sürekli tesis yapılan sosyal tesis imkanları geniş olan bir yere tekrar böyle büyüklükte ve içerisinde bir çok amaca, bir çok yaş grubuna hitabet eden sosyal tesis olması çok güzel bir iş. Kolay bir iş değil bunu söyleyelim. Hizmet etmenin artık her geçen gün daha da zorlaştığı bir dönemde en başından çok ciddi emeklerle yapılan bir iş. Ortak hizmet, ortak amaç herkesin Konya'da, kendi ilçesinde, kendi mahallesinde yaşarken orda ortak mahalli müşterek ihtiyaçların karşılandığı, başka bir mahalleye geçme ihtiyacı hissetmediği, içinde yaşadığı bölgeden bütün hizmetleri eksiksiz aldığı mahalleler oluşturmak ve böylelikle tüm Konya'da ki refahı, huzuru, konforu artırarak Türkiye'de ki en gelişmiş şehirlerden biri olmak. Bu konuda da çok hızlı ilerliyoruz" dedi.

BURADA GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ VAR

Kıymetli bir eserin açılışında bir arada olduklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya modeli belediyecilik aslında bu. Birlikten kuvvet doğuyor. Hem kamu kurum ve kuruluşlarımızla, valiliğimiz, kaymakamlığımız, kamu kurumlarımız, teşkilatlarımız, milletvekillerimiz el ele vererek, gönül gönüle hareket ederek Konya’mıza hizmet etmeye, Konya’mıza katma değer sunmaya gayret ediyoruz. Her hafta birden fazla açılış veya temel atma töreninde birlikteyiz. Bu birliktelik ve çalışma uyumu Konya’mızı güçlendiriyor, kalkındırıyor. Burada hizmet belediyeciliği var, gönül belediyeciliği var” şeklinde konuştu.  

İLK GÜNKÜ HEYECANLA ÇALIŞMAYA DEVAM

Konya’nın huzurlu bir şehir olduğuna dikkati çeken  AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Mülki idaresinden muhtarına kadar herkes  Konya’nın refahı,huzuru için elinden ne geliyorsa yapıyor. Hizmetler peş peşe geliyor maşallah belediyelerimiz  bir biriyle yarış halindeler. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün ilçe belediye başkanlarımız yaşadıkları mekanları  daha da güzelleştirmek, şehirleşmenin getirdiği ihtiyaçları karşılamaya dönük her türlü hizmeti sağlıktan,spora,sanata kaar pek çok güzel organizasyonu gerçekleştiriyorlar” dedi.

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Şehre, ilçe ve mahalleye değer katan bir tesisin açılışında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, “Bu binanın yapımına vesile olan başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere bütün meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza husisiyle teşekkür etmek isterim. Binamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.Konuşmaların ardından Bosna Sosyal Tesisi’nin açılışı dua ve kurdela kesimi ile protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Heyet daha sonra tesisi gezdi.