Bodrum’a Antalya’ya Gidemeyenler Rotasını Konya’ya Çevirdi! Konya Tam Not Aldı!

Bodrum’a Antalya’ya Gidemeyenler Rotasını Konya’ya Çevirdi! Konya Tam Not Aldı!
Hayat pahalılığından tatil bölgelerine gidemeyenler İç Anadolu’nun denizi haline gelen orayı mesken etti. Konya’da bulunan gölün etrafı Akdeniz ve Ege’de bulunan plajlar ile yarışmaya başladı. Günde yaklaşık 5 bin kişinin gittiği o muazzam göl...

Hayat pahalılığından tatil bölgelerine gidemeyenler İç Anadolu’nun denizi haline gelen orayı mesken etti. Konya’da bulunan gölün etrafı Akdeniz ve Ege’de bulunan plajlar ile yarışmaya başladı. Günde yaklaşık 5 bin kişinin gittiği o muazzam göl geleceğin İç Anadolu Denizi haline gelecek. İşte o yer…

Konya Ovası’nda bulunan Beyşehir Gölü’nün sahilinde yer alan Karaburun Plajı, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayacak güzellikte. Özellikle hafta sonları Karaburun Plajı’na akın eden vatandaşlar, gölde yüzüp, sahilde güneşleniyor. Plaja gelen tatilciler, gölde, denizdeymiş gibi hissettiklerini söylerken gölün, Konya turizmine ve doğasına önemli katkı sağladığını belirtiyor.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce, Türkiye genelinde denetlenen yüzme sularında yapılan analizlerde, Beyşehir Gölü Karaburun Plajı ve Beyşehir Gölü İzcilik Plajı tam not alarak mükemmeller listesine girdi.

Yeşil ile mavinin iç içe olduğu Beyşehir sahillerinde kamping yapmak çok keyiflidir. Ayrıca Üstünler Mahallesi Karaburun Mevkii’nde 2 km kumsalı bulunan Karaburun plajı, yüzmeye, su sporları ve kamping yapmaya elverişli mükemmel bir ortama sahiptir.

•Abdil Emiroğlu

Kaynak:Konya'nın Sesi