Bilim Konya’da kayıtlar başladı! Sınırlı Kontenjan!

Bilim Konya’da kayıtlar başladı! Sınırlı Kontenjan!
 Muhabir
Türkiye’nin gelişimine öncülük edecek olan Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi ve T3 Vakfı'nın düzenlediği Bilim Konya başlıyor. Peki, kayıtlar nasıl yapılacak? İşte detaylar

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) işbirliği ile düzenlenen Bilim Konya Yaz Okulu’na kayıtlar başladı.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bilim Konya uzun dönem teknoloji eğitimleri almak isteyen 4, 5, 6, 9. ve lise hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunabilecek.

Ücretsiz olarak yapılacak eğitimler Bilim Konya Uzun Dönem Teknoloji Eğitimlerine daha önce asil olarak katılım sağlayan öğrenciler, eğitimden yararlanamayacak. Ortaokuldayken eğitim almış ve şu an liseye geçmiş olan mezun öğrenciler başvuruda bulunabilecek.

Bilim Konya Yaz okulu öğrencileri başvuru yapabilirken, Deneyap öğrencileri başvuru yapamayacak.

Eğitimler, ortaokul ve lise gruplarına özenle hazırlanan farklı müfredatlar dahilinde haftanın belirli günlerinde (2 gün hafta içi, 1 gün hafta sonu) haftalık 12 saatlik periyotlarla gerçekleştirilecek.

KAYITLAR NE ZAMAN?

Uzman eğitmen kadrosu ile Milli Teknoloji Hamlesini geliştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla kurulan Bilim Konya’da yaz okulunun kayıtları 14 Ekim – 19 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler 3 aşamalı elemeye tabi tutulacak ve tüm aşamaları başarıyla geçen öğrenciler asil olarak eğitim almaya hak kazanacak.

Aşamalar:
1) E-sınav (%40)
2) Uygulama Sınavı (%40)
3) Yetenek Görüşmesi (%20)

Kontenjan

Ortaokul: 36 öğrenci
Lise: 14 öğrenci

EĞİTİM SAATLERİ NEDİR?

Hafta içi eğitim saatleri: 18.00- 20.55
Hafta sonu eğitim saatleri: Cumartesi ya da Pazar - Öğleden önce/ Öğleden sonra

Eğitimler proje tabanlı olup öğrenciler, eğitim aldıkları konu başlığının sonunda, takımlara ayrılıp proje geliştirerek bir sonraki konuya geçecekler.

Eğitimler 12 kişilik sınıflarda olup, yaklaşık 9+ ay sürmesi planlanıyor. İhtiyaç durumunda eğitim süresi değişkenlik gösterebilir. Takımlar, mentörlük desteği alarak bitirme ve diğer projeleri ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlayarak Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkıda bulunabilecek.

HANGİ EĞİTİMLER VERİLECEK?

Geliştirme kartları ile C programlama (Arduino, Deneyap kart, Raspberyy vb. )

Havacılık ve Uzay

Elektronik 101 (Devre Bileşenleri)

Mekanik 101 (Üretim Yöntemleri)

Elektronik 401 (Devre Tasarımları)

Mekanik 401 (CAD & CAM)

Girişimcilik

Python 101- 401

Görüntü İşleme

Yapay Zeka

Siber Güvenlik

Teknoloji Yarışmaları Proje Yazma ve Gelişitrme

IoT programlama ve daha fazlası...

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ!

-Büşra GÜLTAŞ