Başkan Kavuş müjdeyi verdi! Üniversitelilere eğitim desteği yolda!

Başkan Kavuş müjdeyi verdi! Üniversitelilere eğitim desteği yolda!
Konya Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Konya'daki üniversite öğrencilerine merakla beklenen müjdeyi verdi. İşte detaylar...

Konya Meram Belediye 'İlk Üniversitem İlk Harçlığım' projesi kapsamında üniversite öğrencilerine eğitim desteği verecek.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gençlere müjde veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Sevgili gençler; merakla beklediğinizi biliyor ve güzel haberi veriyorum. 'İlk Üniversitem, İlk Harçlığım' projemiz kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Meram'da ikamet eden ve ilk kez üniversitelere yerleşecek gençlerimize 1500 TL'lik eğitim desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM DESTEĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI

Meram Belediyesi tarafından, Meram ilçesinde ikamet eden; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde herhangi bir ön lisans ve lisans programına yerleşen öğrencilere eğitim ve kırtasiyede kullanılmak üzere 1.500 TL eğitim desteği verilecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Adli sicil kaydı bulunmamak. Öğrenci ve velisinin Meram ilçesinde ikamet etmesi gerekmektedir.

01.09.2023 tarihinden sonra yapılan ikamet değişimleri kabul edilmeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde herhangi bir üniversiteye yerleşmiş olmak.

Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına 2023 yılında ilk defa yerleşmiş olmak. Açık öğretim veya uzaktan öğretim kazanan öğrencilerin başvuruları alınmayacaktır.

Devlet, özel ve vakıf üniversitelerini kazanmış olan öğrenciler başvurabilir. Bilgileri eksik veya yanlış dolduranların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Bu eğitim desteği tek sefere mahsus olmak üzere şartları sağlayan ve başvuruda bulunan her öğrenci için 1.500 Türk lirasıdır.

Bu eğitim desteği 2023 Güz Akademik öğrenim yılını kapsamaktadır. Bu eğitim desteğinden doğum tarihi 01.01.2001 ve sonrası olan üniversite öğrencileri yararlanabilecektir.

MERAM BELEDİYESİ 2023 EĞİTİM DESTEĞİNE BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

Kimlik Fotokopisi, Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (E Devlet), ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (Okul - Bölüm Belirten), Öğrenci Belgesi (Okul Kayıt Belgesi), Öğrencinin kendisine ait Banka IBAN numarası.

BAŞVURU TARİHİ

Konya Meram Belediyesi tarafından öğrencilere verilecek olan eğitim desteğine başvuracak öğrenciler, başvurularını 4 Eylül 2023 saat 09.00'dan itibaren yapabilecekler.

İLK ÜNİVERSİTEM İLK HARÇLIĞIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi