Başkan Altay: 'Tarımsal üretim çeşitliliğimizle gurur duyuyorum'

Başkan Altay: 'Tarımsal üretim çeşitliliğimizle gurur duyuyorum'
Konya'nın Karapınar İlçesi coğrafi işarete aday ürününün üretimi artarak devam ediyor. Başkan Altay, "Tarımsal üretim çeşitliliğimizle gurur duyuyorum" sözleriyle üretim hakkında paylaşım yaptı.

Konya'nın Karapınar ilçesinde çoğrafi işarete aday meşhur hırtlağı üretim sezonuna başladı. Artarak devam eden hırtlak üretimi kasım ayına kadar sürecek.

YOLDAN GEÇEN VATANDAŞLARDAN RAĞBET GÖRÜYOR

Karapınar ilçesine bağlı Kesmez Mahallesi sakinleri, yolun hemen kenarına kurdukları tezgahlarda tarlalarında yetiştirdikleri yörede "hırtlak" olarak bilinen olgunlaşmamış ham kavun denilen kelek ile karpuz ve kavunları satışa sunuyor. Doğal ürünler araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlardan rağbet görüyor.

Tarımsal üretim çeşitliliğimizi paylaşırken gurur duyuyorum. Karapınar ilçemizde Coğrafi işaret süreci devam eden meşhur Karapınar hırtlağı üretimi artarak devam ediyor.

Yol kenarında açtıkları tezgahta satış yapan Yusuf Umutlu, "Ürünler hem taze hem de lezzetli. Toprak yapısı, tohum ve iklimi nedeni ile ürünler bir hayli lezzetli. Bazı ürünleri kurak havada ve kumsal topraklarda yetişmesi lezzetli kılıyor. Sürekli müşterilerimiz var. Hayvan gübresi kullanıyoruz. 19 yıldır aynı yerimizde hizmet veriyoruz. Buradan gelip geçerken mutlaka bu bölgeye uğrarlar. Her gün tarlamızdan taze ürün hasat edip tezgaha koyuyoruz. Bazı ürünlerimizi özellikle de hırtlağı başka şehirlere de gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ALTAY GURURLANDI!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, coğrafi işaret süreci devam eden meşhur Karapınar Hırtlağında üretimin artarak devam ettiğini duyurdu.

Başkan Altay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şu sözleri kullandı:

"Tarımsal üretim çeşitliliğimizi paylaşırken gurur duyuyorum. Karapınar ilçemizde Coğrafi işaret süreci devam eden meşhur Karapınar hırtlağı üretimi artarak devam ediyor."

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi