Banka promosyonları caiz mi ? Konyalı fıkıh profesörü açıkladı!

Banka promosyonları caiz mi ? Konyalı fıkıh profesörü açıkladı!
Bankaların müşterilerini artırabilmek için uyguladığı promosyonların helal olup olmadığı ile ilgili tartışmaya Prof. Dr. Orhan Çeker de katıldı.

Özellikle muhafazakar kesim tarafından bankaların maaş promosyonunun helal olup olmadığı konusu konuşulmaya devam ediyor. Son olarak konu ile alakalı Prof. Dr. Orhan Çeker de açıklamalarda bulundu. Çeker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Maaşı ödeme borçlusu olan kurum ile promosyonu veren kurum aynı çatıda birleşiyorlar ise o promosyon maaşa yapılmış zam gibi olur” açıklamasını yaptı. 
FAİZ ANLAYIŞIMIZI 
EROZYONA UĞRATMAYALIM
Çeker açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verdi. “Mesela memur ve emekli maaşını devlet vermektedir. Promosyonu da devlet bankası verirse maaşa zam yapılmış gibi olup helal görüyoruz. Ama bunlara maaşı devlet bankası dışında bir kurum verseydi o promosyon o bankanın hediyesi gibi olur. Bu sefer de hediyenin helal olup olmaması gündeme gelir. Malumdur ki gelirinin çoğu haramdan gelen kimsenin hediyesi helal olmaz. Promosyon alanlar bunu düşünmek zorundadırlar. Kimi bankalar yüksek rakamlı promosyon verince bazı kurumlar maaş bağlantısını onlarla yapmaktadırlar. Çok net olarak söyleyelim ki bu promosyon HELAL DEĞİL!!! Hiç kimse 'Bu, bankanın hediyesidir' bahanesine yapışmasın. Şahsen ben katılım bankasının verdiği promosyonu yemedim. Çünkü ben o katılım bankasının çalışanı değilim. Faiz anlayışımızı erozyona uğratmayalım" ifadelerini kullandı.