Bakır Deyip Geçmeyin! Şifası Saymakla Bitmiyor!

Bakır Deyip Geçmeyin! Şifası Saymakla Bitmiyor!
 Muhabir
Şifalı Doğal Taş Dizilimcisi Kübra Acar, bakır bilekliğin insan sağlığına faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

İyileştirme özelliği olan bakır bileklikler son dönemde popüler hale geldi. Peki, bakır takmanın faydaları neler? Şifalı Doğal Taş Dizilimcisi Kübra Acar, “Bakır bileklik insan vücudunun enerjisini yükseltiyor” dedi.

Bakır bilekliğin kişi üzerindeki enerji düşüklüğünü ortadan kaldırdığını ve sürekli yüksek enerjiye geçmesini sağladığını belirten Acar, “Bilekliklerin stres ve romatizma gibi birçok hastalığa da faydası olduğu biliniyor. Desenli ve sade bakır bileklik modellerimiz mevcuttur. Hem görünüm olarak kullanılırken hem de sağlık açısından faydaları vardır. Bakır ciltteki bakterileri azaltabilir ve cilt sağlığını iyi gelir. Eklem ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. Bakırı sağlık için takmayı düşünenler hiç beklemesinler” diye konuştu.

CİLTLE TEMAS ETMESİ GEREKİYOR!

Bakırın ciltle temas etmesi gerektiğini söyleyen Acar, “Cildin sarkmasını önler ve cildin gençleşmesini sağlar. Ayarlanabilir özelliği ile her bileğe göre şekil alabilir. Kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen bakır bileklikler tercih edilmelidir. Bakır takıların faydalı olması için bakırın ciltle temas etmesi gerekiyor” ifadelerini kulandı.

BAKIR BİLEKLİK NASIL TEMİZLENİR?

Uzun süre kullanıldığında bedende yeşil iz bırakan bakır bileklikler tuzlu sirkede bekletilerek temizlenebilir diyen Acar, “Bakırı vücudumuzda enerji regülatörü olarak kullanıyoruz. Bu nedenle topraklama yapmakta fayda var. Bakır bileziği topraklayarak günde 20 saniye toprağa değmesini sağlamanız yeterlidir. Bu işlemi günün istediğiniz saatinde yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Acar bakır bilekliğin faydalarını ise şöyle sıraladı:

-Bakır vücut tarafından emildiği için artrit iltihabı ve ağrıyı hafifletebilir.

-Antibakteriyel özelliği vardır bunun etkili olması için doğrudan temas gereklidir.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olur.

-Bakır kollajen ve elastin üretir. Kemiklere ve cilde doğal destek sağlar.

-Bakır takviyesi insan vücudunda enerjiyi arttırır.

-Büşra GÜLTAŞ