Anadolu'nun En Büyük Organizasyonu Konya'da! İşte O Festival Hakkında Her Şey...

Anadolu'nun En Büyük Organizasyonu Konya'da! İşte O Festival Hakkında Her Şey...
Kaskon Fuarcılık Organizasyon tarafından Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek olan"3. Konya Kahve ve Çikolata Festivali", farklı ülkelerden 80 katılımcı firma ile yer alacak. Kaskon Fuarcılık Genel Müdürü Tayfun Öztürk, festival hakkında merak...

Kaskon Fuarcılık Organizasyon tarafından Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek olan"3. Konya Kahve ve Çikolata Festivali", farklı ülkelerden 80 katılımcı firma ile yer alacak. Kaskon Fuarcılık Genel Müdürü Tayfun Öztürk, festival hakkında merak edilenleri Konya’nın Sesi’ne özel açıkladı.

Kentte birçok organizasyona imza attıklarına değinen Kaskon Fuarcılık Genel Müdürü Tayfun Öztürk, “Kahve ve Çikolata Festivali Konya'nın ilk ve tek bu anlamdaki organizasyonudur. Anadolu'nun en büyük organizasyonu Türkiye'nin ise 3. büyük organizasyonu olmaya sahip bir organizasyondur. 3. Konya Kahve ve Çikolata Festivali’ne bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında 3. Kahve ve Çikolata Festivali Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilecektir. Katılımcılar biletlerini ‘Biletix’ internet sitesinden temin edebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

3. KAHVE VE ÇİKOLATA FESTİVALİ KONYALILARI BEKLİYOR!

Kahve ve Çikolata Festivali Konya'nın ilk ve tek bu anlamdaki organizasyonudur. Anadolu'nun en büyük organizasyonu Türkiye'nin ise 3. büyük organizasyonu olmaya sahip bir organizasyondur. İlk yıl 28.000 katılımcı ile yoğun ilgi gördü. İkinci yıl ise 22.000 bandında bir katılım ile festivali tamamladık. Bu yıl ise 30.000 bin bandında bir katılım bekliyoruz. Bu yıl 60-80 arasında firmanın katılım sağlayacağını düşünüyoruz. Kahve ve çikolata dünyada ve Konya’da ciddi bir trende sahip olmaya başladı. Özellikle yeni nesil kahve zincirlerin açılması ile birlikte son yıllarda ciddi bir endüstri kazanmaya başladı. Bu festival kahvenin doğru tüketiminden tutun doğru yapımına kadar her alanda hem katılımcı firmaya hem de katılım sağlayacak vatandaşlara fayda sağlamaktadır. Festivalimizde eğitim ve seminerlerin olduğu ücretli veya ücretsiz kahve-çikolata tadımlarının olacağı bir festival Konyalıları bekliyor” şeklinde konuştu.

3. KAHVE VE ÇİKOLATA FESTİVALİ ÜLKEYE DEĞER KATACAK!

Festival hakkında merak edilen soruları tek tek açıklayan Öztürk, “Kahve çikolata festivali yapmaya başladığımızda Konya'da günlük 20.000-30.000 bardak tüketim sağlanmıştı. Şimdi ise yeni markaların dahil olmasıyla insanların kahve tüketim ihtiyaçlarının artması ile net bir rakam olmasa da bu tüketimin 100.000 bandına ulaştığını düşünüyoruz. Bunu da Konya için ciddi bir endüstri olarak görüyoruz. Katılımcıların bu festivalden edinmiş oldukları kahve ve çikolata alışkanlıkları insanların ilgisini çekiyor. Konya'da bu tarz etkinlikler son yıllarda artmaya başladı. Yapılan diğer festivallerde şehrin insanını festivallere alıştırmış oluyor. İnsanlar bu tarz etkinliklere alışmaya başlıyor. Bu anlamda da ciddi bir ilgi gösteriliyor.

Kahve ve Çikolata Festivaline sadece Konya'dan değil diğer 8 çevre illerden de katılım sağlandı. Festivalimiz hem yerli turist anlamında şehrimize birçok katkı sağlamış bulunuyor. İnsanlar Konya’yı gezmenin yanı sıra festivale de katılım sağlayarak kaliteli vakit geçiriyor. Konsere katılım sağlayacak sanatçılarımız ile görüşmelerimiz devam etmektedir bizim kültürümüze ve değerlerimize uygun şehre etkisi olan isimler festivalde yer alacaktır. Bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında 3. Kahve ve Çikolata Festivali Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilecektir. Katılımcılar biletlerini ‘Biletix’ internet sitesinden temin edebileceklerdir” dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi