Anadolu'nun en büyük festivali anne ve çocuklara rehber oluyor!

Anadolu'nun en büyük festivali anne ve çocuklara rehber oluyor!
 Muhabir
Konya’da yapılan Anne ve Çocuk Festivali’nde anne ve çocukları için birbirinden güzel çeşitli etkinlikler sizleri bekliyor. Festival kapsamında kurulan stantlar anne ve çocukları için eğlenceli ve bilinçlendirici etkinliklerle kaliteli zaman geçirmeni...

Konya’da yapılan Anne ve Çocuk Festivali’nde anne ve çocukları için birbirinden güzel çeşitli etkinlikler sizleri bekliyor. Festival kapsamında kurulan stantlar anne ve çocukları için eğlenceli ve bilinçlendirici etkinliklerle kaliteli zaman geçirmenizi sağlıyor. İşte o stantlar ve etkinlikleri…

Konya'da gerçekleştirilen Anadolu'nun en büyük Anne ve Çocuk Festivali, 0 - 14 yaş arası çocuklar için erken yaşta gelişim odaklı, birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinliklerle kaliteli ve eğlenceli bir gün geçiriliyor. Hobi edinme imkânı sunan festivale gelenler beceri ve yaratıcılıklarını keşfederlerken aktivitelerle eğlenceli bir anne ve çocuk günü gerçekleştiriliyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde 16 Kasım’da başlayan Anne ve Çocuk Festivali bugün ve yarın da misafirlerini bekliyor. Konya Anne ve Çocuk Festivali'nde birçok marka, aileler ile 4 günlük festival deneyimin bir parçası olacak.

Festival kapsamında sanat atölyeleri, yarışmalar, söyleşiler ile ebeveynlere farklı bakış açıları kazandırmak için sizleri bekliyor. Konya’nın Sesi Gazetesi olarak Anne ve Çocuk Festivali’ ndeki stantları sizin için gezdik. İşte çocukların gelişimine katkı sağlayacak, beceri ve yaratıcılıklarını keşfedecekleri pek çok etkinliğin yapıldığı festival stantları;

Bir kadın için doğum anının çok değerli olduğunu söyleyen Hemşire Nuray Başarır, “İlk adım ebe gebe okulu projesi olarak İl Sağlık müdürlüğü adına etkinlikte yerimizi aldık. Amacımız doğumların olması gerektiği gibi en doğal haliyle yaşanması için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımıza doğumdaki hakları nelerdir, neleri isteyebileceklerini anlatıyoruz. Bir insanın hayatında doğum anı çok önemlidir bu ana ne kadar dokunabilirsek o kişinin hayatına da aynı oranda dokunabiliriz. Özellikle doğumdan sonraki ilk 2 saatin korunması adına çalışmalar yapıyoruz. Doğuma hazırlık eğitimleri, çiftlere yönelik eğitimler veriyoruz. Yazır sosyal tesislerinde ilk adım ebe gebe okulu eğitim merkezinde annelere yönelik psikolog ve diyetisyenlerimiz ile annelerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Doğumda destek çok önemli olduğu için müdürlüğümüzde görevli ebe, hemşire ve doktorlarımız gönüllü olarak Şehir Hastanesinde ve doğum evinde nöbet tutuyorlar. Eğitim alan almayan tüm gebelere doğum anında destek oluyorlar. Anne ve Çocuk Festivali’nde yaptığımız söyleşiler ile annelerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Atölyelerde gebe ve lohusa pilatesi yapıyoruz” dedi.

Anne ve çocuklara eğlencenin yanı sıra sağlık hakkında etkinlikler yaptıklarını açıklayan Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi müdürü Nur Karadaş,” burada hem annelere hem çocuklara eflatun sağlıklı yaşam merkezinde yapılabilecek hizmetlerden bahsediyoruz.

Aynı zamanda çocuklarla dev yapbozlarımızla, dev jengalarımızla oynuyoruz. Sağlıklı yiyecek, sağlıklı atıştırmalık temalı resimleri boyuyoruz. Anne ve çocuklara keyifli vakit geçirtmeye çalışıyoruz” dedi.

Çocukların sanatla birlikte yetişmesi gerektiğini söyleyen Kaleli Sanat Merkezi sahibi Muhsin Kaleli,” Resim yapmak 7’den 70’e herkesin hayatını değiştiren bir olay. Resim yapmak insan ruhun ihtiyacı olan bir eylemdir.

Çocuklar sanatla birlikte yetişmelidir. Kaleli sanat olarak resmi sevdirmek, resim yeteneklerinin gelişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Anne çocuk festivalinde çocuklara akrilik boyalarla resim çalıştırıyoruz. 30 dakika süren etkinliğimiz boyunca çocukların resmi sevmesine, ilgi duymasına vesile olmaya çalışıyoruz. Çocuklar burada yaptıkları tabloları evlerine götürerek odalarını süslüyor” dedi.

Çocukların yaş grubuna göre etkinliklerin yapıldığını belirten SchoolUp Maker & Workshop Robotik Kodlama Atölyesi kurucusu Resul Mutlu,” 4-17 yaş arası öğrencilerimize robotik kodlama ve yazılım eğitimi vermekteyiz. Programlama diliyle benzer niteliğe sahip robotik kodlama bilgisayar sistemlerinde işlevi gerçekleştirmek için yazılan bir çeşit komutlar dizisidir. Robotik kodlama eğitimi çocukların problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerinin kazanması, olay ve durumlar arasındaki ilişkiyi yönetebilmeyi sağlaması ve algoritmik düşünme becerisi edinebilmesi açısından önem arz etmektedir.

Eğitim içeriklerimiz öğrencilerimizin yaş grubuna göre farklılık göstermekte. 4-7 yaş grubu öğrencilerimize Lego WeDo 2.0 ve MatataLab eğitimi, ilkokul grubu öğrencilerimize Lego WeDo 2.0, Micro-Bit, 3 boyutlu tasarım eğitimi, ortaokul ve lise öğrencilerimize ise Arduino, Python ve 3 boyutlu tasarım eğitimi vermekteyiz” dedi. -Buse Aşcı

Kaynak:Konya'nın Sesi