AK Parti Konya’da seçim startını verdi Başkan Hasan Angı iddialı konuştu

AK Parti Konya’da seçim startını verdi Başkan Hasan Angı iddialı konuştu
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı,2023 Genel Seçimleri’nde seçim takviminin başlamasının ardından gündem ile ilgili Konya’nın Sesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Başkan Angı Konya’da yeni bir rekor kıracaklarını ifade etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı, 2023 Genel Seçimleri’nde seçim takviminin başlamasının ardından gündem ile ilgili Konya’nın Sesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Başkan Angı Konya’da yeni bir rekor kıracaklarını ifade etti

2018’DEKİ OY ORANININ ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ

AK Parti’nin Konya’da oy kaybettiğini söyleyenlerin sahadan haberleri olmadığını söyleyen Başkan Hasan Angı; “Ellerindeki anketlerde gerçek anket değil. Kendi kendilerine yaptıkları kurgular. Kendi kendilerini avutuyorlar. Oylarını yüzde 60 olduklarını düşünüyorlar. Göreceğiz, az kaldı. 2 aydan daha az bir süre kaldı. 14 Mayıs akşamında o sandıklar bugün bunları söyleyenlerin ne kadar doğru, ne kadar yanlış söylediklerini ortaya koyacak. AK Parti saha analizlerini hep yapar. Anketleri sürekli yapıyor genel merkez. İl teşkilatı olarak anket yapmadık ancak verilerden haberdarız. Şu anda çok iyi durumdayız. Yeni bir rekoru da seçimde kıracağız. 2018 yüzdelerinin üzerine çıkacağımızı bekliyoruz. Hem sahadaki oluşmuş vatandaşın kararı olarak hem de diğer cenahtaki bu dağınıklıktan dolayı milletin o taraftan kopuşunu izliyoruz. Bu da sandığa yansıyacak” şeklinde konuştu.

250’DEN FAZLA BAŞVURU BEKLİYORUZ

Milletvekili aday adaylığı başvuruları hakkında konuşan ve süreçten bahseden Angı; “13 Mart Pazartesi itibariyle başvurularımız başlamıştı. 16 Mart Perşembe günü bitecekti ama 22 Mart’a kadar uzatıldı. Bu burum hepimizi rahatlattı. 250’nin üzerinde başvuru olacak. Birinci ve ikinci tercihlerini yapacak aday adayları. 25 Mart cumartesi günü 81 ilde teamül yoklamalar gerçekleştirilecek. Teşkilat kimi milletvekili görmek istiyorsa onları işaretleyecek. Ardından Genel Merkezde kurulan komisyonlar ile aday adaylarının mülakat süreci başlayacak. Bunların çalışmasından sonra üst kurula süreç geçecek. Genel Başkanımız başkanlığındaki kurul nihai kararı verecek. Listeleri oluşturulacak. 7 Nisan’a kadar süreç tamamlanacak. Olası itirazlar alınacak ve ardından Yüksek Seçim Kurulu listeleri ilan edecek” açıklamalarında bulundu.

HEDEFİMİZ 15’TE 15

Hedeflerinin 15’te 15 olduğunu aktaran Başkan Angı; “Konya’dan çıkacak 15 milletvekilinin de Cumhur İttifakı milletvekillerinin mecliste Konya’yı temsil etmelidir diyoruz. Bu mümkün mü? Hemşerilerimiz bunu mümkün kırabilir. Milletimiz ister, rabbim de lütuf eder, nasip ederse 15’te 15 yapabiliriz. Buradaki en büyük sayı AK Parti’nin. Bir önceki seçimde 12’ye 3’tü. Bu sefer 15’in tamamını almayı hedefliyoruz. İstiyoruz aziz milletimizden. Gönlümüz bu yönde. Her parti kendince vekil adayı belirliyor. Seçilen vekillerin 5 yılda ülkesi ve şehri adına ne yaptı? Buna bakmak lazım. Kavga ve gürültünün kime ne faydası olduğunu görebiliyoruz. Şehrin milletvekilleri arasında hukuk olmalıdır. Ülke kazanmalı. Bu gemide hepimiz varız. Partilerimiz ayrı olabilir ancak ülkemiz tek” dedi.

TOPLU ORGANİZASYONLAR YOK BİRE BİR GÖRÜŞMELERLE GÖNÜLLERE DOKUNACAĞIZ

Deprem olmadan önceki seçim programının çok daha farklı olduğunu ifade eden Angı; “Gençlik buluşmaları, kadın kollarımızın buluşmaları, ana kademelerin yapacağı programlar.. Depremden dolayı bunların birçoğu değişikliğe uğruyor. Bu seçimleri olabildiğince sade ve sessiz, gönüllere dokunarak, yüz yüze görüşerek, ziyaretler yaparak.. Farklı etkinlikle bir araya gelmek biraz daha geri planda kalacak. İl ziyaretleri ve mitingler noktası henüz netleşmedi. Buna Genel Merkez karar verecek. Bu şehir her zaman Genel Başkanımızı bağrına bastı. Yeniden bir planlama ile tüm kademelerimle milletimizle buluşacağız. Çok şeyler yaptık. Bunları anlatacağız. Yapmaya çalıştıklarımızı anlatacağız. Bunları hep birlikte ortaya koymaya çalışacağız. En doğru işleri hedefe ulaşacak şekilde yürüteceğiz. Önümüz Ramazan Ayı. Kalabalık iftar programları yapmayacağız. İhtiyaç sahiplerine ulaşacak gıda yardımları yapacağız. Konya bu noktada oldukça duyarlı” dedi.

MASANIN NE YAPTIĞINI KİMSE BİLMİYOR

Cumhur İttifakı’nın karşına kurulan Millet İttifakı’nın Türkiye’ye verebileceği herhangi proje ve herhangi bir vaat olmadığını ifade eden Başkan Angı; “6’lı masa bir güven ortamı ve ideal birlikteliği değil tamamen sayın cumhurbaşkanımıza karşı güç oluşturma mantığı ile yürünen bir mekanizma olduğunu gördük. Cumhur İttifakı’na baktığımız zaman bu ülkeyi geleceğe daha güçlü taşımak, ülkenin karşılaşabileceği risklere karşı bir beka bakışı ile birlikte olmak. Bu bir pazarlığa dayanan yapı değil. Bu bileşenlere baktığımız zaman ‘Güçlü Türkiye, Büyük Türkiye’. Türkiye 100 yılı vizyonu herkese bir heyecan vermiştir. Son dönemde de Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifak görüşmeleri devam ediyor. Bizimki ittifak, onları ki sofra. Bu ‘Kurtlar Sofrası mı?’ millet karar verecek buna. Seçim takvimine girildi. Yaşanan depremler ülkemizi yasa boğdu. Acılar var, o bölgenin ayağa kaldırılması gerekiyor. Bizler can derdindeyiz, onlar paylaşım derdinde. İşin paradigmasını kaybetmiş durumdalar. Ülkeye hizmet etmenin belirsizlikleri var. 6’lı görünen ama dışarda olan oyuncular var. HDP ilişkileri var.. Masanın ne yaptığını kimse bilmiyor. Masa harici görünen yapılar. Listelerini nasıl yapacaklar. Müşterek listeler mi olacak, her parti kendi amblemi ile mi girecek. Sıraları nasıl oluşturacaklar? Bu ülkeye enerji kaybettirmekten başka hiçbir özellikleri yok. Bu millet bunlara fırsat verir mi? Temel politikalar, ülke güvenliği, dış politika. Bunları nasıl yapacaklar. İlk krizde darmadağın olacaklarını da gösterdiler. Anlaşmaları mümkün değil. Sınır ötesi operasyonlardan rahatsız olan bir yapı. Ülkede yapılan onca güzel ileri bile durdurma veya çalışamaz hale getirmekten başka bir şey yapamayacaklarını görüyoruz. Cumhur İttifakı diyor ki; ‘Yerli ve milli olarak ben ülkemi geleceğe umutla taşıyacağım. Yaptıklarımın daha ötesinde yapılması gereken işleri de ben yapabilirim’ diyor. Diğer grubunda herhangi bir iddiası yok” açıklamalarını yaptı.

ÜLKE BUNDAN ÇOK KAYBETTİ

6’lı masanın 2018 seçimlerinden önce kurulmuş olduğunu ve zamanla masaya ilave aktörler eklendiğini söyleyen Başkan Angı; “Hedef; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bulunduğu makamdan indirmek. Tamamen motive oldukları başlık bu. Bu hedefinde altını doldurmaya çalıştılar. Millete; ‘Bu yeni hükümet modeli başarılı değil, eski sistem olan parlamenter sisteme döneceğiz’ dediler. Bunu da cilalı hale getirmek için ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ dediler. Geçmişteki parlamenter sisteme iyi bakmak lazım. Başarılı bir model değildi. Zoraki giden, dönem dönem de büyük krizlerin yaşandığı bazen içerdeki gelişmeler, bazen dışardan gelen müdahaleler. Sürekli zayıf yapılar. Çok parçalı hükümet modelleri buna ek olarak meclis iradesini ipotek eden bir takım dayatmalar.. Ülke bundan çok kaybetti” dedi.

TÜM KONYA AFET BÖLGESİNDEYDİ

Afet bölgesindeki çalışmalardan bahseden Başkan Angı; “Arkadaşlarımızın oraya gidişi tamamen milli bir hassasiyettir. İlk andan itibaren bizim sorumluluk alanımız bu diye düşünmek yerine bölgedeki ihtiyaç ne ise ona uygun olarak büyük bir çabaydı. Bu da yankı buldu. Sağduyulu bütün insanlarımız ‘dünya görüşü, siyasi düşüncesi çok çok farklı da olsa hakkı teslim ettiler. Bundan da rahatsız olanlar vardı. 4 tane kamyonu yan yana koymak ile çalışmayıp görünür olsun diye gösteriş yapmak ne kadar doğru. Uğur Bey bizzat sahadaki ekiplerinin başındaydı. En küçük ilçe belediyemiz dahil imkanları neyi el vermişse Hatay, Adıyaman’a koştu. Bu şehrin bütün insanları oradaydı” ifadelerini kullandı. •HALİL YILMAZER

Kaynak:KONYA'NIN SESİ