AK Parti Konya İl Başkanı Angı'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Doğru düzgün birini bulurlarsa CHP'ye Genel Başkan yapsınlar

AK Parti Konya İl Başkanı Angı'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Doğru düzgün birini bulurlarsa CHP'ye Genel Başkan yapsınlar
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Konya da alınmayacak yer değil. İyi bir aday bulursak, başarabiliriz" sözlerini değerlendirdi. Angı; "İyi bir isim bulurlarsa CHP'ye Genel Başkan yapsınlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Ahlatlıbel’de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Hedefinde Konya olan ve iddialı açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu; "Konya da alınmayacak yer değil. İyi bir aday bulursak, başarabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından Konya'nın Sesi Gazetesi'ne özel söylemlerde bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

"Çaresizlik içindeler"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2023 Genel Seçimlerindeki başarısızlığının çaresizliğini yaşadığını ifade eden Başkan Hasan Angı; "Mayıs'ta Hep birlikte sandığın dibinde kaldılar. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, İzmir’de, Aydın’da, Mersin’de neyi başarmışlar ki? Konya'da neyi başarabilecekler. CHP’li belediye başkanları sanki Türkiye’de büyük başarılara imza atmışlar, dolayısıyla biz her tarafa talibiz dedikleri hangi işler var ? 70 yıldır Konya’da CHP’li bir belediye başkanı olmuş mu ? Koskoca Konya’nın en küçük ilçesinde ilçe belediye başkanları var. O belediye başkanının da ilçesinde yaptıkları ortada" dedi.

"Doğru- düzgün isim bulurlarsa CHP'ye Genel Başkan yapsınlar"

Kılıçdaroğlu'nun 'iyi bir aday' açıklamasına dikkat çeken Başkan Angı; "Doğru- düzgün, iyi bir isim bulursak diyorlar.. Eğer böyle bir ismi bulurlarsa Cumhuriyet Halk Partisi'ne Genel Başkan yapsınlar. Belli bir zaman önce yaptığı açıklamada doğru-düzgün birini bulamadığı için genel başkanlığını bırakmadığını söylemişti. Doğru-düzgün isim bulursam koltuğu bırakırım demişti. Böyle bir genel başkan kalkıyor Konya’da iyi bir aday bulursa kazanabiliriz diyor. ifadelerini kullandı.

"Rüyalarında görüyorlar"

Konyalı vatandaşların AK Parti hizmetlerinden oldukça memnun olduğunu ifade eden Angı; "Rüyalarında görüyorlar. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Bunlar boş hayaller. Şu anda AK Partili belediyelerin buluğu yerlerde özellikle Konya’da başarılar ortada. Birkaç fırın değil, tüm Türkiye’nin fırınlarındaki ekmeği yeseler başarılı belediye başkanlığı süreci ortaya koymadığı sürece bu millet asla CHP’li adaylara rağbet etmez. Faik Öztrak’ta bununla ilgili bir şeyler dedi. Aklı başında mıydı bilmiyorum. Sıcak mı çarpmıştı yoksa... Şimdi de aynı yoldan Kılıçdaroğlu gidiyor. Konya Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin yaptıkları ortada. Temel atma ve açılışlara yetişemiyoruz" şeklinde konuştu.

"Dimyata giderken evdeki bulgurdan olmasınlar"

2024 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakının büyük başarılar göstereceğini söyleyen Başkan Angı; "2019 seçimlerinde Ankara’yı İstanbul’u kimin destekleri ile aldıkları ortada. 2024 Mart seçimlerinde bunu korumayı başarırlarsa onlar için iyi olur. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmasınlar. Görünen o ki bütün büyükşehirde Cumhur İttifakı önde. Mart 2024’ün sonunda CHP’nin elinde Büyükşehir Belediyesi kalmayacak" dedi. ÖZEL HABER - ABDİL EMİROĞLU

Kaynak:Konya'nın Sesi