1. PATLICAN TURŞUSU
Malzemeler:
- 2 kilo küçük seçilmiş patlıcan
- 1 lahana
- 1 havuç
- 3 etli kırmızı biber
- 10-15 dal kereviz
- 1 demet maydanoz
- 1 bardak sirke
- 1 tüm sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- 3-4 defne yaprağı
Tarifi:
Patlıcanlar yıkanarak uzunlamasına 4 parçaya bölünür. Kaynayan tuzlu suda haşlanır. Sonra acı suyu çıksın diye üstlerine ağırlık koyulup bekletilir. Diğer malzemeler ince kıyılır. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin.
Ardından turşunun suyunu hazırlayın. Suyu kaynatın ve soğutun. Su soğuyunca sirkeyi de ekleyip üzerine dökün. Turşuyu sıkıca kapatıp bir ay bekletin.