Bayramda Misafirlerinize İkram Edeceğiniz 5 Favori İçecek!


Kurban Bayramı yaz aylarının en bunaltıcı günlerinde idrak ediliyor. Hal böyle olunca bayramlaşma için birbirine ziyarete giden vatandaşlar için, her yıl hazırlanan ve birbirinden güzel olan börek, tatlı, çay ve kahve türü ikramlıklar da popülerliğini yitirmiş durumda.
Yaz sıcaklarında misafirlerini serinletmek ve keyifli bir ortam da bayram kutlamak isteyen hanımlar için lezzetli ve ferahlatıcı soğuk içecekler yeni alternatif oldu. Bizde sizler için 5 soğuk içecek önerisini derledik.
1. NANELİ KARPUZ SUYU:
Malzemeler:
Yarım karpuz
10-15 yaprak taze nane
1 limonun suyu
1 su bardağı soğuk su
Buz küpleri
Hazırlanışı:
Karpuzu çekirdeklerinden ayırın ve küp küp doğrayın.
Nane yapraklarını blender'a ekleyin ve üzerine karpuz küplerini ekleyin.
Limon suyunu ve soğuk suyu ekleyip karıştırın.
Buz küpleri ekleyerek servis edin.

2. BUZLU DONDURMA KAHVE:
Malzemeler:
2 top dondurma (vanilya, çikolata vb.)
1 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı soğuk kahve
Buz küpleri
Hazırlanışı:
Dondurmayı, sütü ve soğuk kahveyi bir blender'a ekleyin ve karıştırın.
Buz küpleri ekleyerek servis edin.

3. MUZLU ÇİLEKLİ SMOOTHİE:
Malzemeler:
4 adet çilek
1 muz
1 su bardağı soğuk süt (veya yoğurt)
Buz küpleri
Hazırlanışı:
Çilek ve muzu küp küp doğrayın.
Tüm malzemeleri bir blender'a ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Buz küpleri ekleyerek servis edin.

4. FRAPPE:
Malzemeler:
2 yemek kaşığı nescafe
200 ml soğuk su
200 ml soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Buz küpleri
Hazırlanışı:
Nescafe, soğuk su ve toz şekeri bir blender'a ekleyin ve köpüklü olana kadar karıştırın.
Süt ve buz küplerini ekleyin ve tekrar karıştırın.
Hemen servis edin.

5. LİMONLU BUZLU ÇAY
Malzemeler:
3-4 su bardağı soğuk su
2-3 yemek kaşığı siyah çay (demleme poşeti veya toz çay)
1 limon (dilimlenmiş)
Şeker veya bal (isteğe göre)
Buz küpleri
Hazırlanışı:
Siyah çayı normal demleyin.
Soğuyan çayı sürahiye veya bardağa dökün.
Limon dilimlerini ekleyin ve karıştırın.
Dilerseniz şeker veya bal ekleyerek tatlandırın.
Buz küplerini ekleyin ve servis edin.
•Büşra Gültaş