Kara yollarında durum

Kara yollarında durum
Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, İzmir-Çeşme Otoyolu'nun İzmir istikameti 0-1. kilometrelerinde (Güzelbahçe Gişeleri bölgesi) Serbest Geçiş Sistemi çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle 25 Ekim'e kadar bant aktarımı yöntemiyle ulaşım yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanacak.

Anadolu Otoyolu'nun 3-5. kilometrelerinde köprü çalışması sebebiyle İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Ankara istikametinden iki yönlü sürdürülüyor.

Ankara Çevre Otoyolu'nun İvedik-Etlik kavşakları 2-4. kilometrelerinde Samsun istikametindeki üst geçit köprüsü ikileme çalışması dolayısıyla ulaşım diğer istikametten iki yönlü gerçekleştiriliyor.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Susurluk-Balıkesir Kuzey kavşakları 7-14. kilometrelerindeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle İzmir ve İstanbul istikametlerinde bant aktarması yapılarak, ulaşım diğer istikametten gidiş-geliş şeklinde devam ediyor.

İzmir Çevre Otoyolu'nun 4-6. kilometrelerinde (Pınarbaşı Kavşağı ile otoyol ayrımı arası) her iki yöndeki aydınlatma direklerinin demontaj-montaj işleri sebebiyle 23.00-05.00 saatlerinde sol ve orta şeritler trafiğe kapatılarak, ulaşıma sağ şeritlerden izin veriliyor.

Didim ayrımı-Milas yolunun 7-9. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları dolayısıyla ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.

Sivas-Kangal-Gürün ayrımı yolunun 61-66 ve Kızılkaya-Korkuteli yolunun 5-10. kilometrelerindeki yapım çalışması nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 53-54. kilometrelerinde (Devrek şehir geçişi) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan menfez çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü gerçekleştiriliyor.

Hopa-Borçka-Artvin yolunun 47-64. kilometrelerindeki 10 tünel ve güzergahlarında sürdürülen temizlik çalışması dolayısıyla 08.00-17.00 saatlerinde ulaşım tek şeritten kontrollü devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı