Kara yollarında durum

Kara yollarında durum
Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 0-1. kilometrelerinde aydınlatma direklerinin demontaj-montaj işleri yapılıyor. Bu nedenle 21 Eylül'e kadar 23.00-05.00 saatlerinde otoyolun sol ve orta şeritleri trafiğe kapatılarak, ulaşım sağ şeritten sağlanacak.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun Kırşehir bağlantı yolu Ankara-Niğde istikametindeki çalışmalar sebebiyle bir şerit trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer şeritten sürdürülüyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sevindikli-İzmit kavşakları kuzey taşıma yolunda (Ankara-İstanbul istikameti) bakım ve onarım çalışması dolayısıyla bant aktarımı yapılarak, ulaşım güney taşıma yolundan (İstanbul-Ankara istikameti) gidiş-geliş şeklinde gerçekleştirilecek.

Zonguldak-Devrek ayrımı-Çaycuma yolunun 0-8. kilometrelerinde asfalt sathi kaplama çalışması nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29. kilometrelerinde 10.00-17.00 saatlerinde patlatmalı kazı çalışmaları sebebiyle trafik akışı kontrollü devam edecek.

Kırıkkale-Kırşehir yolunun 22-24. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları dolayısıyla Kırıkkale-Kırşehir istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşıma Kırşehir-Kırıkkale istikametinden iki yönlü izin veriliyor.

Kırklareli-Saray yolunun 18-21, Edirne-Kırklareli yolunun 14-16, Sivas-Zara yolunun 11-16. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Trabzon-Gümüşhane il sınırı-Torul-Gümüşhane yolunun (Gümüşhane çevre yolu) 44-45. kilometrelerindeki T-3 ve T-4 tünellerinin Gümüşhane-Bayburt yönündeki tüplerinde iletişim sistemi montaj çalışması sebebiyle ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı