Hac ön kayıt başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?

Hac ön kayıt başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?
Hac ön kayıtları, 2024 yılında hacca gitmek isteyen hacı adayları tarafından sorgulanmaya başladı. Hac ön kayıt işlemleri başladı. Peki, hac ön kayıt başvuruları nasıl yapılır, ücret ne kadar? İşte detaylar…

Diyanet İşleri Başkanlığı hacca gidecek olan vatandaşlar için Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından kayıt işlemlerine yardımcı olmak amacıyla başvuru sürecini videolu anlatım şeklinde paylaştı. Hac ön kayıt işlemlerinin e-Devlette nasıl yapılacağına dair hacı adaylarını bilgilendirdi.

Videoda aktarılan bilgilerde şu ifadelere yer verildi:

“Bu ekrandan ön kayıt yaptırmak istediğiniz hac konaklama türü, hac kurasına katılmak istediğiniz ili ve birlikte gitmek istediğiniz kişilerle bağlantısı yapılarak müracaat işlemleriniz yapılmaktadır.

Ayrıca geçmiş yıllarda müracaat ettiğiniz halde konaklama türü birlik bağlantıları kuraya katılmak istediğiniz il adres ve iletişim bilgilerinizde değişiklik yapma işlemleriniz gerçekleştirilmektedir.

Hac ön kayıt başvurusu hakkında bilgilendirme, kişisel verilerin korunması kanunuyla ilgi aydınlatma metnini dikkatlice okuyarak yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum kısmını işaretleyerek devam et butonunu tıklayınız.

Hac ön kayıt için ön kayıt başvurusunu tıklayınız.

Hac ön kayıt ücretini yatırmamışsanız ilgili bankalardan birine yani (Banka İnternet Şubesi, Banka ATM’si veya banka adresine giderek ücretinizi yatırınız.

Hac kayıt ücretini yatırdıysanız ilk aşamada hac organizasyonuyla ilgili işlemlerinizi takip edeceğiniz ve kur’aya gireceğiniz ili ve ilçeyi seçerek iletişim ve kişisel bilgilerinizi eksiksiz olarak giriniz.

Devam et butonuna tıklayarak ikinci aşamaya geçiniz. Kur’an-ı Kerim Bilgisi, Sağlık Bilgilerime Ulaşılması kısmı varsa Şehit Yakınlığı ve Gazi Bilgileri ile ilgili kısımları doldurunuz.

Hacca gideceğiniz konaklama türünün detaylarını inceleyerek hangisinin olacağını belirleyiniz.

Kur’aya tek başınıza gidecekseniz ilgili alanı işaretleyiniz ve devam et butonuna tıklayarak dördüncü aşamaya geçiniz.

Kur’aya yakınlarınızla girecekseniz ilgili alanı işaretleyiniz ve devam et butonuna tıklayarak üçüncü aşama ekranındaki kura birlikteliği yapacağınız kişilere ait bilgileri her seferinde eksiksiz olarak giriniz. Kur’a birlikteliği yapacağınız kişilerin tamamının bilgilerini ekledikten sonra devam et butonuna tıklayarak dördüncü aşamaya geçiniz.

Kura birlikteliği yaptığınız kişilerle kendinize ait bilgilerin doğruluğunu kontrol ederek kaydet butonuna tıklayınız. Yaptığınız işlemlerin doğruluğunu kontrol ediniz. Yanlış bilgiler varsa güncelleme butonuna tıklayarak düzenleyip tekrar kaydet butonuna basarak Hac Ön Kayıt İşlemini bitiriniz.”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 hac kayıt takvimiyle birlikte hac ön kayıt tarihleri belli oldu.

Buna göre; Hac ön kayıtları 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.

HAC ÖN KAYIT YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!



PEKİ, HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

İlk defa hacca gitmek için kayıt yaptıracak olan hacı adayları 450 TL hac ön kayıt ücreti yatıracak.

-Büşra GÜLTAŞ

Kaynak:Konya'nın Sesi