TSYD Başkanı Oğuz Tongsir görevden alındı, derneğe kayyum atandı

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir görevden alındı, derneğe kayyum atandı
 Muhabir
TSYD’nin Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle derneğe kayyum atandı. Sürecin sonunda seçimlerin yenilenmesi gündemde.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD), mayıs ayında gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurul'daki usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandığı duyuruldu.

İstanbul'da düzenlenen seçimli genel kurulda Anadolu'dan gelen üyelerin oy kullanma sürecine ilişkin usulsüz davet iddiaları, seçim sonuçlarının meşruiyetini tartışmaya açtı. Seçimde başarısız olan bir grubun sosyal medya aracılığıyla dile getirdiği şikayetlerin ardından, İçişleri Bakanlığı duruma müdahale ederek kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Yapılan inceleme sonucunda iki ihtimal ön plana çıkıyor: Mevcut Başkan Oğuz Tongsir ya görevine iade edilecek ya da dernek, seçimleri yeniden düzenlemek zorunda kalacak.

Oğuz Tongsir'in, hakkında başlatılan soruşturmaya itirazları devam ederken, son kararın sürecin tamamlanmasının ardından açıklanacağı öğrenildi.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir üyelere gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Değerli üyem, seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD Başkanlığı'ndan uzaklaştırılmış bulunuyorum. Derneğe kayyum atanmıştır. Anadolu'dan gelen gazeteci arkadaşların usulsüz bir şekilde Genel Kurul'a davet edildiği ve seçimi böyle kazandığım iddia edilmektedir. Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez. Anadolu'dan başlayan hamleyi çekemeyenler sonunda dersini gene alacaktır. Bu kısa süreçte gene Levent'te olacağımı bilmenizi isterim. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Sevgi ve saygılarımla"

Havuz krizi yaşanmıştı

Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi Mehmet İzmirlioğlu 29 Ağustos 2024'te eşi ve çocukları ile derneğin Beşiktaş'taki yüzme havuzuna gitmiş, iddiaya göre eşi başörtülü olduğu için tesise alınmamıştı. Yaşanan olay büyük tepki toplamış sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.