Toprak Razgatlıoğlu büyülüyor

Toprak Razgatlıoğlu büyülüyor
Superbike Dünya Şampiyonası'nın bitimine iki ayak kala en yakın rakibinin 39 puan önünde liderliğini sürdüren milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, başarılı performansıyla beğeni topluyor.

İtalyan motor sporları dergisi Motosprint'te Superbike yarışları editörü olan Gianmaria Rosati, "Toprak'ın bu sezon yaptıkları oldukça şaşırtıcı. Yamaha gibi ilk sıralarda olacak bir motoru bırakıp gerçekten bir bahis gibi sayılabilecek BMW'ye geçti. Çünkü BMW geçen sezon hiç podyuma çıkmamıştı. BMW'ye imza attığında en iyimser olanlar Toprak'ın bu sezon en fazla 1-2 yarış kazanacağına inanıyordu. Oysa ciddi rakiplerine rağmen peş peşe en fazla yarış kazanma rekoru kırdı." dedi.

Toprak'ın sezonun ilk yarışı olan Avustralya'daki Philip Island pistinde podyuma çıktığını ve ardından seri birincilikler elde ettiğini hatırlatan Rosati, uzun zamandır başarı elde edemeyen, bir önceki sezonda podyum bile görmeyen BMW'nin Türk sporcu ile tekrardan yükselişe geçtiğini kaydetti.

Rosati, "Motorun gücü, Toprak'ın uygun frenleme kapasitesi ve motoru viraja sokma yeteneğiyle buluştu. O herkesi şaşırttı. 'Birkaç yarış kazanabilir.' denilirken sezona hakimiyetini koydu. Alvaro Bautista ve Jonathan Rea'yi geride bırakarak Superbike'da peş peşe en fazla yarış kazanma rekorunu geliştirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcunun 6 Eylül'de Fransa'da yapılan yarışlar öncesinde geçirdiği kazayla iki ayakta toplam 6 yarış kaçırdığını ama kapanan puan farkını Aragon'daki son yarışlarda tekrar açtığını aktaran İtalyan gazeteci, BMW'nin bu sezon kendisini geliştirmesinde Toprak Razgatlıoğlu'nun kapasitesinin büyük bir paya sahip olduğunu ifade etti

Kaynak:Anadolu Ajansı