SELÇUKLU’DA YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

SELÇUKLU’DA  YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI
Selçuklu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve on binlerce öğrencinin kayıt olduğu Yaz Spor Okullarında eğitimler başladı .

Selçuklu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okullarında eğitimler başladı. 5-15 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen Yaz Spor Okullarında 13 branşta 11 bin 448 öğrenci eğitim alacak. 20 Haziran tarihinde başlayan dersler, 4 Eylül 2022 tarihinde sona erecek. 38 tesis gerçekleştirilecek olan eğitimlerde alanında uzman toplam 160 antrenör görev yapıyor. Servis imkanında bulunduğu Yaz Spor Okullarında öğrencilere branşa özgü spor kıyafetleri ücretsiz olarak veriliyor. Spor Okullarında antrenörler tarafından yetenekleri keşfedilen öğrenciler branşlarında lisanslı müsabık sporcu haline geliyor. Selçuklu Belediyespor Kulübü bünyesinde çeşitli branşlarda ülkemizi başarıyla temsil eden bir çok milli sporcumuz spor okullarından yetişerek önemli başarılara imza attı.

 

13 BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR

Yüzme, Tenis, Basketbol, Futbol, Voleybol, Cimnastik, Tekvando, Wushu, Kick-Boks, Okçuluk, Karate, Satranç ve Masa Tenisi olmak üzere toplam 13 branş bulunuyor. Yüzme branşına kayıt yaptıran sporcular haftada 2 gün, diğer branşlarda ise haftada 3 gün eğitim veriliyor. Servis imkanı bulunan Yaz Spor Okullarında öğrenciler evlerinden alınarak antrenman sonrası tekrar evine güvenli bir şekilde teslim ediliyor.

PEKYATIRMACI: YOĞUN İLGİ GÖSTEREN AİLELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarını değerlendiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Spor alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması çok önemli. Selçuklu’da her yıl binlerce çocuğumuz spor okullarımıza kayıt yaptırıyor. Yaz Spor Okullarımız da bu dönemde ailelerimiz tarafından büyük ilgi gördü. 13 branşta kontenjanlarımız tamamen doldu ve toplamda 11 bin 448 öğrencimiz 2 ay boyunca modern tesislerimizde spor yapma imkanı bulacak. Spor okullarımıza katılan çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet ailelerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.