Sarayönüspor kaldığı yerden devam ediyor

Sarayönüspor kaldığı yerden devam ediyor
Konya 1.Amatör Küme’de mücadele eden Sarayönüspor, pazar günü evinde konuk ettiği Ereğli Yeşilyurtspor’u Burak ve Murat’ı golleriyle 2-0 mağlup ederek yeni sezonun ilk maçında 3 puana uzanmayı başardı.

Sarayönüspor, geçen sezon Konya 1.Amatör Küme C Grubunda çıktığı 12 karşılaşmada 10 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almış ve 31 puan toplamıştı. Rakip ağlara 57 gol bırakan Sarayönüspor kalesinde 13 gol görmüştü. Topladığı 31 puanın yanında +44 averaj ile büyük bir sükse yaparak grubunu ilk sırada bitiren yeşil-siyahlılar Süper Amatör Yükselme play-off’larına adını yazdırmıştı. Play-off’ta son oynadığı Hadimspor karşılaşmasını kaybederek Süper Amatör’e yükselemeyen Sarayönüspor, 2022-2023 sezonunda yine 1.Amatör Küme’de mücadele vermeye devam ediyor. Yeşil-siyahlı ekip sezonun ilk maçında evinde ağırladığı Ereğli Yeşilyurtspor’u 2-0 mağlup ederek sezona 3 puan ile başladı.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdik

Sarayönüspor Teknik Direktörü Bahri Karlı; kamp sürecini, oynadıkları Ereğli Yeşilyurtspor maçını ve sezonun geri kalanındaki hedeflerini Konya’nın Sesi’ne anlattı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydeden Bahri Karlı; “Geçen sezon bizler için unutulmazdı. 8 yıllık emeğimizin karşılığını almıştık. Tüm zamanların en yüksek gol rekorunu kırmış olabiliriz. 57 gol atarak çok iyi bir sezonu geride bıraktık. Süper Amatör’ün kapısını oldukça aralamıştık ama başaramadık. Yılmadan çalışmaya devam ederek bu yıl Süper Amatör’e yükselmek istiyoruz. Geçen sezonki kadromuzu yüzde 90 oranında korumayı başardık. Birçok oyuncumuza transfer teklifleri geldi ancak takıma kaldılar. Sezon başı hazırlık kapını da oldukça iyi geçirdik. Zaten oyuncularımızın hepsi birbirlerini tanıyorlar. Ekstra olarak 2 yeni oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Onlarda memleketimizin çocukları yabancılık çekmediler. Birçok hazırlık maçı oynadık ve sezona iyi şekilde başladık” dedi.

İlk maçlar her zaman zordur ancak kazanmasını bildik

Sezonun ilk maçını da değerlendiren Bahri Karlı; “Oyuncu grubumuzun koruduğumuz için geçen yıldan kalan oyun ezberini de kormuş olduk. Aslında şöyle anlatmak daha doğru olur. Şu an A takımda oynayan oyuncularımızın bizler 8 yıl önce bu hikayeye başlarken U12, U13 kadromuzda bulunan oyuncular. Geçen yılki takımı da sıfırdan kurmamıştık. 8 yıldır aşağı yukarı büyük oranda birbirini tanıyan oyuncu grubu ve oyun anlayışı ile oynuyoruz. Bu konuda avantajlıyız. İlk maçlar her zaman zordur. Ereğli Yeşilyurtspor’da bu grubun oldukça iyi takımlarından birisi. 1-0 öne geçtik ardından çok net pozisyonlar kaçırdık karşılaşma çok rahat 4 hatta 5 farka gidebilir. Sonrasında rakibimizde net fırsatlar yakaladı. 2-0 kazanmasını bildik. İlk maçlar her zaman zordur ve zor karşılaşmadan 3 puan ile ayrıldığımız için mutluyuz” açıklamalarını yaptı.

Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyonluğu istiyoruz

Bu sezonun geçen sezona göre daha rekabetçi olduğunu ifade eden Bahri Karlı; “Bu sezon grubumuzda Ereğli Yeşilyurtspor, Monivaspor, Yeni Meramspor, Maliyespor ve Bozkır Gençlerbirliği var. Tüm takımlarımıza saygı duyuyoruz. Toplam 10 karşılaşma oynayacağız ve ilkini 3 puanla kapattık. Grubu ilk sırada tamamlayan takım doğrudan Süper Amatör’e çıkacak. Hedefimiz elbette doğrudan çıkmak. Geçen sezon bunu başarmıştık. Elbette geçen sezon ile bu sezon arsında farklılıklar var. Bu sezon daha rekabetçi geçecek. Tüm sezon boyunca sporun ve futbolun fair-play ruhuna uygun şekilde en dostane şekilde mücadelemizi göstereceğiz. Saha içinde futbol oyun kurallarının verdiği sürece düdüğe kadar rekabetçi mücadelemizi göstereceğiz. Son düdük çaldığında ise tüm centilmenliğimizle sahadan ayrılacağız. Bizlere destek veren tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında ilçemize şampiyonluğu getirmek. Her karşılaşmaya bunun bilincinde çıkacağız. İkinci hafta maçında Monivaspor ile karşılaşacağız. Bu karşılaşmadan da 3 puan ile ayrılmak istiyoruz. HALİL YILMAZER