Konyalı Tekvandocu Zeliha Ağrıs Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek. İşte millilerin maç takvimi..

Konyalı Tekvandocu Zeliha Ağrıs Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek. İşte millilerin maç takvimi..
Son dünya ve Avrupa şampiyonalarında 53 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen milli tekvandocu Zeliha Ağrıs Meksika’da düzenlenen Dünya Büyükler Tekvando Şampiyonasında 53 kiloda Konya ve Türkiye’yi temsil edecek.

Meksika’da dün başlayan ve 20 Kasım'a kadar sürecek olan Büyükler Dünya Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyonada Türkiye adına ilk madalya Hatice Kübra İlgün'den gelmişti. İlgün, kadınlar 57 kiloda bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Meksika’da mücadele edecek tekvando milli takım kafilesi arasında Konya Beyşehirli milli tekvandocu Zeliha Ağrıs da yer alıyor. Kafilede yer alan milli sporcu Zeliha Ağrıs, 2020 yılında Güney Kore’nin Muji kentinde düzenlenen büyükler dünya tekvando şampiyonasında 53 kiloda altın madalyanın sahibi olmuştu. Ağrıs, 2022 yılında İngiltere’nin Manchester kentinde bu yıl içerisinde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda da mücadele verdiği aynı kiloda başarı kariyerine Avrupa şampiyonluğunu da eklemişti.

Zeliha Ağırs, Meksika'da 18 Kasım Cuma günü tatamiye çıkacak. İlk turu maç yapmadan geçecek olan Zeliha ikinci turda Chrisley Olivas - Eunice omolara Dedapoda maçının galibi ile karşılaşacak. Zeliha, altın madalyaya ulaşmak için 5 maç yapacak.

Öte yandan bugün Şampiyonanın ikinci gününde kadınlar 62 kiloda İkra Kayır ve 67 kiloda Mervenur Erdem, erkeklerde ise 87 kiloda Enbiya Taha Biçer tatamiye çıkacak.

16 Kasım Çarşamba günü erkekler 68 kiloda Ferhat Can Kavurat, kadınlar 49 kiloda Merve Dincel, 17 Kasım Perşembe günü erkekler 74 kiloda Muhammed Emin Yıldız, erkekler +87 kiloda Emre Kutalmış Ateşli, kadınlar +73 kiloda Nafia Kuş, 18 Kasım Cuma günü erkekler 63 kiloda Hakan Reçber, 19 Kasım Cumartesi günü erkekler 54 kiloda Deniz Dağdelen, kadınlar 73 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar, 20 Kasım Pazar günü ise erkekler 54 kiloda Görkem Polat, kadınlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım tatamiye çıkarak madalya mücadelesi verecek.