Konya Büyükşehir’in konuğu Trabzonspor

Konya Büyükşehir’in konuğu Trabzonspor
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyespor, 4. hafta maçında yarın evinde Trabzonspor’u konuk edecek. Sarı-siyahlı ekip, rakibini mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini almayı hedefliyor

Konya Büyükşehir Belediyespor, 4. hafta maçında yarın evinde Trabzonspor’u konuk edecek. Sarı-siyahlı ekip, rakibini mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini almayı hedefliyor

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde 4. hafta heyecanı yaşanıyor. Konya Büyükşehir Belediyespor, yarın evinde çok zorlu bir maça çıkacak. Sarı-siyahlı ekip, Süper Lig adaylarından Trabzonspor’u konuk edecek. Temsilcimiz, bugün öğle saatlerinde yapacağı şut ağırlıklı idmanla çalışmalarını tamamlayacak. Geçen hafta takıma dönmesi beklenen Muhammet Emin Kalkan, maç kadrolarına alınmasına süre alamıyor. Takımın en önemli transferlerinden olan Muhammet’in halen yüzde yüz sağlıklı durumda olmadığı gelen bilgiler arasında.

Ertetik Destek İstedi

Büyükşehir, sezona deplasmanda Fenerbahçe Koleji yenilgisiyle başladıktan sonra üst üste iki maçını kazandı. Volkan Ertetik’in öğrencileri, evinde Çağdaş Bodrumspor, deplasmanda ise Kapaklıspor’u mağlup ederek çıkışa geçti. Ligde 5. sırada yer alan Potanın Kartalları, güçlü rakibi karşısında kazanarak hem galibiyet serisini 3 maça çıkarmak hem de iddiasını ortaya koymak amacında. Mücadele öncesinde hem yönetim hem de oyuncular, Konyalı basketbol severlere çağrı yaparak destek istedi.

Trabzonspor’da Çok Önemli İsimler Var

Geçen yıl 2. Lig’e yükselen Trabzonspor, TBL’de takım sayısının eksilmesinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından lige davet edildi. Ligin başlamasına 10 gün kala kadrosunu oluşturmaya başlayan bordo-mavili takım, kadrosuna çok önemli isimleri bağladı. Trabzonspor, özellikle Okben Ulubay hamlesi ile Süper Lig’i ne kadar istediğini gösterdi. İlk haftayı yabancısız oynayan konuk takım, deplasmanda Kapaklıspor’a mağlup olmuştu. 2. haftada da Haremspor’a mağlup olan Trabzonspor, geçen hafta evinde Süper Lig’in bir diğer büyük adayı Ankaragücü’nü 98-92 mağlup ederek ilk galibiyetini almıştı. Yıllar sonra Süper Lig’e dönmeyi hedefleyen bordo-mavili takımı, geçen sezon Yalovaspor’u Süper Lig’e çıkaran Faruk Beşok çalıştırıyor.

Maç 14’te

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma yarın saat 14.00’de başlayacak. Mücadelede Aydın Karaçam, Murat Arıkanlı ve Gündoğan Ali Balaban hakem üçlüsü düdük çalacak. Karşılaşma TBF TV’nin YouTube adresinden yayınlanacak. İki takım, daha önce resmi bir maçta karşılaşmada. Yarınki randevu, rekabetteki ilk müsabaka olarak kayıtlara geçecek.