Konya Büyükşehir’de hazırlıklar sürüyor

Konya Büyükşehir’de hazırlıklar sürüyor
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe Koleji maçına hazırlanıyor. Hazırlık maçlarında 5’te 5 yapan sarı-siyahlı ekip, lige de iyi başlamayı hedefliyor

Konya Büyükşehir Belediyespor’un da yer alacağı Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 2024-2025 sezonu heyecanı başlıyor. Ligde sezonun açılış maçında yarın Pizza Bulls CO Basket ile Bandırma Sportif karşılaşacak. Küçükçekmece Halkalı Spor Salonu’nda oynanacak müsabaka saat 18.00’de başlayacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak yayınlanacak.

HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP ETMİŞTİK

Bu sezon lige yükselen Konya Büyükşehir Belediyespor, ilk hafta maçında 14 Eylül Cumartesi günü saat 15.30’da deplasmanda Fenerbahçe Koleji ile karşılaşacak. Büyükşehir, koç Volkan Ertetik yönetiminde çalışmalarını Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda yoğun bir tempoda devam ediyor. Hazırlık döneminde oynadığı 5 hazırlık maçını da kazanma başarısı gösteren sarı-siyahlı ekipte moraller yerinde. Konya BBSK, İstanbul’dan galibiyetle dönerek sezona iyi başlamanın planını yapıyor. İki takım daha önce Kocaeli’de karşılaşmış ve temsilcimiz maçtan 86-75 galip ayrılmıştı.

YENİ FORMAT

TBL’de bu sezon play-off’ta yeni format uygulanacak. 18 takımın mücadele edeceği ligde normal sezonu lider bitiren takım direkt olarak Basketbol Süper Ligi'ne yükselecek. 2. ve 7. sırayı alacak takımlar da doğrudan play-off oynamaya hak kazanacak. Normal sezonu 8, 9, 10 ve 11. sırada tamamlayacak ekipler ise play-in oynayacak. Play-in maçları sonucunda iki takım daha Süper Lig’e yükselmek adına play-off hakkı elde edecek. Son iki sıradaki ekipler 2. Lig’e düşecekler.

FEDERASYON KUPASI YAPILACAK

Daha önce sezon başı oynanan, son yıllarda kulüplere mali yük getirmesi sebebiyle gerçekleşmeyen Federasyon Kupası, bu sezon yeniden yapılacak. Kupa, ligin ilk yarısını ilk 8 içerisinde bitiren takımlar arasında oynanacak. Puan eşitliği halinde genel averaj geçerli olacak. Kura çekiminde ilk 4 takım seri başı olacak ve eşleşmeler ile birlikte ev sahibi takım da kura ile belirlenecek. Federasyon Kupası’nın İstanbul’da geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilmesi düşünülüyor. Spor Servisi