Konya Büyükşehir Belediyespor ilk maçta mağlup!

Konya Büyükşehir Belediyespor ilk maçta mağlup!
Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde play-off son 16 turunda ilk karşılaşmalar oynandı. Eleme turunda Karamürsel Gençlik’i eleyen Konya Büyükşehir Belediyespor, son 16 turunda Çorlu Belediyespor ile oynadığı ilk maçı kaybetti.

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde play-off son 16 turunda ilk karşılaşmalar oynandı. Eleme turunda Karamürsel Gençlik’i eleyen Konya Büyükşehir Belediyespor, son 16 turunda Çorlu Belediyespor ile oynadığı ilk maçı kaybetti. Çorlu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı sarı-siyahlı temsilcimiz, 79-75 kaybetti ve seride 1-0 geriye düştü.

Mücadelenin ilk devresini de ev sahibi takım, 41-29 önde tamamladı. Son anlarda farkı tek topa kadar indiren temsilcimize süre yetmedi ve maçtan 79-75 mağlubiyetle ayrıldı.

8 maç sonra kaybeden ve serisi sona eren Volkan Ertetik yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyespor’da Can Muhammed Ali Koç 19 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Kutluhan Celayir 11 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, 3 top çalma, Mustafa Ünlü ve Omay Yıldırım da 10’ar sayı kaydetti. Çorlu Belediyespor’da ise Tolgahan Demiren 15 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ve 2 top çalma, Çağatay Afşar 13 sayı, 7 ribaunt, Fatih Güraslan da 12 sayı, 6 asistle öne çıkan isimler oldu.

SERİNİN İKİNCİ MAÇI 28 NİSAN’DA KONYA’DA
Serinin ikinci mücadelesi 28 Nisan Cuma günü Konya’da oynanacak. Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Temsilcimiz, bu maçı kazandığı takdirde seriyi 1-1’e getirecek. Bu durumda saha avantajından ötürü çeyrek finale yükselecek takımı belirleyecek serinin üçüncü randevusu 1 Mayıs Pazartesi günü Çorlu’da oynanacak. Tekirdağ ekibi, Konya’da kazanması durumunda ise adını çeyrek finale yazdıracak.

Bu seride tur atlayacak takım, Çayırova Belediyesi-Rino Seramik eşleşmesinden gelecek takımla eşleşecek. Bu seride ilk maçı Çayırova kazandı. Play-off turlarının ardından finale yükselecek iki ekip, gelecek sezon Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele vermeye hak kazanacak.