Konya BBSK'dan altyapı hamlesi! TB2L için takım kurulacak

Konya BBSK'dan altyapı hamlesi! TB2L için takım kurulacak
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyespor, altyapı projesine imza atıyor. Büyükşehir, pilot takım projesi için 2. Lig’e katılmak için başvuru yapacak

Konya Büyükşehir Belediyespor, altyapı projesine imza atıyor. Büyükşehir, pilot takım projesi için 2. Lig’e katılmak için başvuru yapacak

Konyaspor’un parkelerden çekilmesiyle birlikte Konya basketbolunun lokomotifi Konya Büyükşehir Belediyespor oldu. 2020 yılında ilk olarak altyapıda başladığı basketbol çalışmalarında hedef büyüten sarı-siyahlı ekip, geçen sezon Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne (TBL) yükselmişti. TBL’de transfer çalışmalarına başlayan ve kalıcı bir organizasyonun temelini atan Büyükşehir, altyapı için de atağa kalktı.

Kulüp yönetimi, gelişim takımı kurma kararı aldı. Basketbol 2. Ligi’nde yer alması düşünülen takım için Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvurulacak. Federasyon, 12 Temmuz’da sona eren katılım başvurularının ardından ek katılım süreci başlatmıştı. Konyaspor gibi birçok 2. Lig ekibi katılım başvurusu yapmayınca eksik takımların yerini doldurmak adına 26 Temmuz Cuma gününe kadar başvuru alacak. 3 milyon TL teminat gösteren ve ek katılım bedeli olan 400 bin TL’yi ödeyen kulüplerin başvuruları değerlendirilecek.

Konya Büyükşehir Belediyespor’un gelişim takımı başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda iç saha maçlarını Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda oynayacak. Takımın tamamı gençlerden oluşacak. Geçen sezon sarı-siyahlı ekibin U18 takımı Konya’da şampiyon olmuştu. Yetenekli gençlerden oluşacak takımda birçok oyuncu çifte lisans olarak TBL’de Konya Büyükşehir Belediyespor’da da forma giyebilecek.

Staff büyük ölçüde netleşti

Büyükşehir’de teknik heyet (staff) da büyük ölçüde netleşti. Yıllardır Konyaspor’da görev yapan asistan koç Barış Özcan, takım kapanınca Büyükşehir ile anlaştı.

Ayrıca Konyaspor’dan kondisyoner Soner Ergün ve malzemeci Enes Zıpır da yine sarı-siyahlı ekibe geçti. Başantrenörlüğü Volkan Ertetik’in yapacağı temsilcimizde Genel Menajer olarak Gökhan Yalçın, Takım menajeri olan Nihat Kılınç göre yapacak. Asistan koç olarak Taha Altunel görevini sürdürecek. Teknik heyete iki isim daha girecek.