İşte Dünya Kupası'nda Parlayan Yıldızlar

İşte Dünya Kupası'nda Parlayan Yıldızlar
İşte Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda vitrine çıkan, değerini katlayan futbolcular

Josko Gvardiol

RB Leipzig forması giyen stoper, turnuvanın başından beri gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti. Hırvatistan'ın Dünya Kupası'nda 2. defa üst üste yarı finale çıkmasında büyük payı olan Gvardiol için İngiliz takımları başta olmak üzere Avrupa'nın üst düzey kulüpleri kesenin ağzını açmış elini ovuşturuyor.

Dominik Livaković

Hırvatların dünya futboluna sunduğu son yıldızlardan biri olan Livaković, Turnuva boyunca yaptığı kurtarışlarla en çok konuşulan 2 kaleciden biri -diğeri grupta da karşılaştıkları Fas'lı kaleci Bono- olmayı başardı. Genç kaleci özellikle oynadığı son Brezilya maçında tarihi bir performans ortaya koydu. Bu maçta yaptığı 11 kurtarışla öne çıkan Livakovic, penaltılara giden maçta bir de penaltı kurtardı ve Hırvatistan'a yarı finalin kapılarını açtı. Kendi ülkesinde Dinamo Zagreb'de forma giyen Livaković, pasaportuna bir büyük Avrupa ülkesi yazdıracağa benziyor.

Enzo Fernandez

Parlattığı Güney Amerika'lı yıldızları Avrupa'nın büyük takımlarına satmasıyla meşhur Benfica, Enzo Fernandez'i Temmuz ayında 15 Milyon Euro'ya kadrosuna kattı. Ön Libero mevkinde onayan Fernandez, Transferinden sonra yeni takımına hızlıca uyum sağlamayı başardı. Hırçın ön libero fiyatını artırmaya o günlerden başlamıştı bile. Dünya kupası her futbolcu için eşsiz bir vitrin anlamına gelir ve Fernandez içinde öyleydi. Arjantin Dünya kupası şampiyonluğu ile Katar'a gelirken Orta Sahasını Fernandez'e emanet etti. Turnuva boyunca defansif katkısının yanı sıra 1 gol ve 1 asistle hücumda da takımına katkı sağlarken, Büyük takımlara da göz kırptı.

Fas'ın Kahramanları: Bono, Amrabat, Hakimi, Ziyech

Futbolseverlere şüphesiz Katardaki turnuvanın en büyük sürprizini Kuzey Afrika ülkesi Fas yaşattı. Turnuva gruplarında; Belçika, Hırvatistan ve Kanada ile karşılaşan Fas, bu ölüm grubundan hiç yenilmeden gruptan lider çıkarken yalnızca kalesinde 1 gol gördü. Bu defansif artının büyük payı hali hazırda Sevilla forması giyen 31 yaşındaki kaleci Bono'da, turnuvada tarihe geçecek bir kaleci performansı gösterirken adını büyük kulüplere hatırlattı.

Fas oynadığı maçların çoğunda orta sahaya hükmederken Amrabat sahnenin ortasındaydı. Fiorentina forması giyen Amrabat takımının savaşçı generali. İstatistikler yazmasa bile bariz şekilde orta saha mücadelerinde kaplan gibi. Özellikle İspanya'nın genç ve tecrübesiz orta sahasını sindirirken, Portekiz'in yetenekli orta sahasına nefes aldırmadı. Bu performansıyla Liverpool'un radarına girdiği konuşuluyor.

Hakimi ve Ziyech hakkında konuşacak çok bir şey yok, biri PSG'de diğeri Chelsea'de üst düzey seviyede futbol oynuyorlar. Londra'da zor günler geçiren Ziyech Katar'da nefes aldı ve kalitesini herkese hatırlattı. Hakimi'nin ise yarı finalde Mbabbe karşısındaki performansı merakla bekleniyor. Özel Haber - Gökhan Oral