Ereğlispor lideri devirdi, umudunu son maça taşıdı

Ereğlispor lideri devirdi, umudunu son maça taşıdı
Bölgesel Amatör Lig(BAL)'da 8.gurpta yer alan Konya temsilcileri 25.hafta maçlarını oynadı. Grupta ligde kalma hesapları son maça taşındı.

Bölgesel Amatör Lig(BAL)'da 8.gurpta yer alan Konya temsilcileri 25.hafta maçlarını oynadı.

BAL'da şema nasıl şekillenecek

BAL'da bu sezon 4 Konya temsilcisi yer alıyor ancak gelecek yıl bu sayı 3'e düşecek. Şuan Grupta yer alan 4 Konya temsilcisinden 2'si direkt küme düşecek, 1 tanesi Süper Amatör'ü ikinci sırada bitiren Ömeranlıspor ile play-out maç oynayacak. 4 takım arasında lider olan takım ise yoluna BAL'da devam edecek.

Sarayönü ligde kaldı

Sarayönü Belediyespor, topladığı 50 puanla son hafta maçlarından önce 4 Konya takımı arasında grubu lider olarak bitirmeyi garantiledi. Yeşil-siyahlılar son hafta karşılaşmasında sahasında Kumluca Belediyespor'u konuk edecek.

Meram Kara Kartallar küme düştü

Bu sezon ilk kez BAL'da ter döken Meram Kara Kartallar ise istediği sonuçları elde edemedi ve diğer Konya takımlarının performansına yaklaşamadı. Siyah-beyazlılar 25.hafta karşılaşmasında evinde Manavgat Belediyespor'a 1-9 mağlup oldu. Süper Amatör'e düşmesi haftalar önce kesinleşen Meram Kara Kartallar son hafta maçında deplasmanda Korkuteli Beleidyespor ile karşılaşacak.

Çumra hata yapmadı

25.hafta karşılaşmasında Çumra Belediyespor deplasmanda Sandıklıspor'u Mert Türkileri ve Ahmet Turan'ı attığı gollerle 1-2 mağlup etti ve puanını 44 yaparak Konya takımları arasındaki ikinciliğini sürdürdü. Çumra ekibi son hafta evinde Yunusemrespor'u konuk edecek.

Ereğli lideri devirdi, şansını son maça taşıdı

Ereğlispor ise evinde ligin nağmalup lideri Anadolu Üniveritesi'ni konuk etti. Maçta 0-1 geriye düşen Ereğlispor Mustafa Baştin ve Ramazan Koç ile bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Çumra Belediyespor'un kazandığı haftada hata yapmayan yeşil-beyazlılar 42 puana yükseldi. Ereğlispor son haftada deplasmada Bolvadin Termal ile karşılaşacak.

KİM NASIL PLAY-OUT ONAR / KÜME DÜŞER

Çumra Belediyespor, Ereğlispor'un 2 puan önünde yer alıyor. İki takımın bu sezonki maçlarının ikisi de 0-0 tamamlandı. Bu yüzden play-out/küme düşen takımı genel averaj belirleyecek. Genel averajda Çumra Belediyespor'un +4 gol avantajı bulunuyor. Ereğlsipor, mutlak galip gelip rakibinin puan kaybını bekleyecek.

Çumra Belediyespor kazanması halinde Ömeranlıspor ile play-out oynayacak. Ereğlispor küme düşecek.

Ereğlispor kazanır, Çumra Belediyespor kaybederse Ereğli temsilcisi Ömeranlıspor ile play-out oynar, Çumra Belediyespor küme düşer.

Çumra Belediyespor berabere kalırsa Ereğlsipor'un Bolvadin deplasmanında 5+ skorla karşılaşmayı kazanması gerekiyor.

Konya'nın Sesi Gazetesi Spor Servisi